İsmail Saymaz canlı yayında açıkladı. Üyesi olmadığı partiden istifa etti!

Halk TV programcısı İsmail Saymaz, Kasım Gülpınar'ın, istifa ettiği Yeniden Refah Partisi'ne hiç üye olmadığını canlı yayında aktardı. İsmail Saymaz, istifası hakkında konuştuğu Gülpınar'ın, istifa işlemleri için e-Devlet uygulamasına girdiğini ancak üyeliğinin bulunmadığını o an öğrendiğini söyledi. Saymaz, Gülpınar'ın neden istifa ettiğini, AKP'ye geçiş yapıp yapmayacağını da açıkladı.

Halk TV programcısı İsmail Saymaz, Kasım Gülpınar'ın istifa ettiği Yeniden Refah Partisi'ne hiç üye olmadığını ortaya çıkardı.

Saymaz, Sorel Dağıstan'ın sunduğu 'Gündem Özel' programında Gülpınar'a ilişkin son gelişmeleri aktardı. İstifaya ilişkin detayları canlı yayında anlatan Saymaz şunları aktardı:

"AKP, Gülpınar'ı kendisine katabilmek için aylardır uğraşıyor. AKP'nin kuruluş yıldönümünde katılması için gayret sarf ediyorlardı. Ancak başarılı olamadılar.

"UZUN VADEDE AKP'YE KATILABİLİR"

Fakat Gülpınar istifa etmedi. AKP'nin üst düzey yetkilisi Gülpınar'ın kısa vadede kendilerine katılmayacağını söyledi. Bu da, orta ve uzun vadede katılabileceği anlamına geliyor Sorel.

İSTİFA GEREKÇESİ 'KURUMSALLLIK EKSİKLİĞİ'

Kasım beyin neden istifa ettiğini sorduğumda; partideki kurumsallık eksikliğinden şikayet etti. Gülpınar'ın, YRP'den istifasını gerektiren asıl sebep kurumsallık eksikliği... Bir süredir bu yönde eleştiriler yaptığını ancak sonuç alamadığını aktardı. Ben bu kurumsallık eksikliğini şöyle aktarayım dedi. "

PARTİYE ÜYE YAPILMAMIŞ

Gülpınar, istifa emek istediğinde e-Devlet'te şununla karşılaşıyor. YRP'ye üye yapılmamış.

Saymaz, Gülpınar'ın üyeliğine ilişkin ise şunları kaydetti:

Ben üyeliğimi sonlandırmak için e-Devlet sistemine giriş yaptı. Meğer ben üye değilmişim. Böyle bir üyeliğim yokmuş. Benden belge vs alınsa da üye yapılmamışım"

"AKP'YE BİR SÜRE SONRA DÖNECEK"

Büyük konuştum. AKP'ye hiç geçmeyeceğim dedi. Bu kadar sert konuşmasının ardından Gülpınar, bir süre daha bağımsız kalacak. Bence dönerse, tek dönemez. Etkileyeceği başkanlar da olacak. 65 civarında kişiyi de etkileyebilir. "

Kaynak:halktv.com.tr