İsmail Küçükkaya İsrail haberlerini peş peşe verdi yandaşları yerin dibine soktu

AKP iktidarı İsrail'e karşı hamasi nutukları devam ederken ülkeyle ticaretin vasıtayla devam ettiği iddiası yalanlamadı. İsmail Küçükkaya'dan iktidara flaş yorum geldi.

İsrail, aylardan beridir işgal ettiği Filistin'de katliam yapıyor. İsrail'in katliamları devam ederken de Türkiye'nin ülke ile ticareti devam etti. Yoğun kamuoyu baskısının ardından İsrail ile ticaretin kesildiği Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı.

Karar gazertesi, İsrail ile ticaretin üçüncü ülkeler vasıtasıyla devam ettiğini yazdı. Gazete, haberlerinin yalanlanmandığının altını çizdi.

screenshot-2024-09-16-at-11-26-42-gemiler-yine-israile-gidiyor-gazzede-katliam-bitti-mi.png

Halk TV'de İsmail Küçükkaya da Yeni Bir Sabah programında iktidar ve medyasının 'mangal kül bırakmayan' İsrail politikasına dikkat çekti.

Küçükkaya, iktidarın yayın aparatlarından Yeni Şafak'ın 'İtalya'da İsrail'e sansür resti' haberiini okudu. Haberde Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç'un İtalya'daki konuşmasının İsrail'in sansürlemeye kalkmasına, "Çok ağır bir cevap alırsınız" karşılığını verdiği yer aldı.

screenshot-2024-09-16-at-11-24-40-1881-halk-tv-canli-yayini-full-hd-youtube.png

"TAMAMN ŞOV TAMAMEN NUMARA"

Küçükkaya, Yeni Şafak'ın haberinin ardından hemen ekranlara Karar'ın "Gazze'de Kaliam Bitti Mi" başlıklı haberini getirdi. Haberde İsrail ile ticaretin devam ettiğini yazdığını hatırlatan Küçükkaya, iktidara ve yandaşlara şu eleştiriyi yaptı:

  • "Ama bizimkiler lafta süper, yani retorik, laf olunca hakikaten mangalda kül bırakmaz bizimkiler. Laf. Ama uygulamaya gelince bilmiyorum.
  • Uygulamaya gelince yorumu ve takdiri size bırakıyorum.
  • Ne güzel laflarımız var değil mi? Bak bizimkiler mangalda kül bırakmaz.
  • Bizimkiler ne yaptılar? Kahve zincirlerine bastılar. Tamamen şov. Tamamen numara. Tamamen şova dönük. Tamamen dostlar alışverişte görsün. Ayşe Nur Ezgi gitti bir tek koca Türkiye'den bakın protestoya hayatını kaybetti.
  • Ayşe Nur Ezgi gibi olan var mı bir tane 84 milyon insandan bir kişi gitti. Herkes ben gideceğim ben gideceğim mangalda laf kül bırakmazlar lafa gelince inanılmaz şeyler"

Kaynak:halktv.com.tr