IŞİD'in kafa kesme görüntüleri dava dosyasından çıktı

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, İstanbul Adliyesi 31. Ağırceza Mahkemesi'nde görülen ve IŞİD militanlarının yargılandığı davanın dosyasından korkunç bir görüntüyü HalkTV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses'le Kayda Geçsin programında paylaştı. Görüntülerde akıcı Türkçe konuştuğu duyulan bir İŞİD militanının casuslukla suçladığı bir kişiyi infaz etmesi yer alıyor.

HalkTV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses'le Kayda Geçsin programında Türkiye'de bulunan radikal terör örgütü üyeleri ve örgüt yapılanmaları masaya yatırıldı. Programın konuklarından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 31. Ağırceza Mahkemesi'nde görülen bir dava dosyasındaki IŞİD militanları ile ilgili korkunç görüntüyü paylaştı. Nerede çekildiği bilinmeyen görüntülerde, son derece akıcı bir Türkçe konuştuğu duyulan IŞİD militanı, Ahrar uş-Şam hareketine casusluk yapmakla suçladığı bir kişiyi kafasını keserek katlediyor.

Görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan Başarır, görüntülerde sesi duyulan kişinin kimliğinin tespit edildiğini ve İstanbul Bahçelievler'de görüntülendiğini dile getirdi. Söz konusu IŞİD militanının şuan Türkiye sınırları dışında olduğunu ifade eden Başarır, "Büyük ihtimalle Türkiye dışında ama orada kıtır kıtır kafa kesenler burada Bakırköy'de Bahçelievler'de elini kolunu sallaya sallaya aramızda geziyor. Türkiye'deki sıkıntı bu." dedi.

İşte IŞİD'in Türkiye'deki yapılanmasının kısa özeti...

Türkiye'deki IŞİD militanları ile ilgili yapılan haberlere dikkat çeken Özlem Gürses şunları dile getirdi; "Bazı korkunç terör saldırılarının, bir bölümünün IŞİD militanları tarafından gerçekleştirildiği, çok sonra ortaya çıktı. Daha iki gün önce Milli Savunma Bakanlığı, Suriye sınırında Türkiye'ye giriş yapmayı deneyen IŞİD militanları ile ilgili bir son dakika haberi açıkladı ve bu militanların yakalandığını ifade etti. Ama aslında biliyoruz ki Türkiye'nin resmi belgelerinden Türkiye'de IŞİD militanları var, bir yerlerde yaşıyorlar, bazı işlerde çalışıyorlar, kimi gruplar tarafından deyim yerindeyse korunup kollanıyorlar ve zaman zaman ele geçiriliyorlar, tahliye ediliyorlar, serbest bırakılıyorlar, kimileriyle de ilgili çok ciddi yargılama dosyaları devam ediyor"