İşçiler birleşti! Cargill işçileri, Flormar işçileri ile buluştu

İşçiler birleşti! Cargill işçileri, Flormar işçileri ile buluştu
ABD merkezli gıda şirketi Cargill’in Bursa Orhangazi’deki fabrikasında Tekgıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçilerin, direnişlerinin 150’nci gününde Bursa’dan İstanbul’a başlattığı yürüyüş sürüyor.

İşçiler dün yürüyüşün dördüncü gününde Gebze’ye ulaştı. Cargill işçilerini, Gebze’deki Flormar fabrikasında Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan işçiler ile Tuzla’da Bağımsız Tekstil Sendikası’na (BATİS) üye oldukları için işten atılan Bilgin Tekstil işçileri karşıladı. İşçiler hep birlikte “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı. Gebze’de basın açıklaması da yapan Cargill işçileri, bu sabah erken saatlerde yola çıkacak ve Flormar fabrikası önünde direnişlerini sürdüren işçileri ziyaret edecek. Ardından Kartal Meydanı’na yürüyecek olan işçiler geceyi burada geçirecek. Yürüyüş yarın İstanbul Ataşehir’deki Cargill Genel Müdürlüğü önünde saat 14.00’te yapılacak basın açıklaması ile sona erecek. İşçiler 21 Eylül Cuma gününe kadar burada konaklayarak işlerini geri isteyecek.

Öte yandan Cargill firması yetkilileri, dün bir açıklama yaparak 14 işçiyi sendikalı oldukları için değil, kotanın yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesi sonrası aldıkları daralma kararından ötürü işten attıklarını iddia etti.

İlgili Haberler
Etiketler :