Bakan Uraloğlu Instagram yasağının kalkması için şartlarını açıkladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun, Instagram'a yönelik aldığı kapatma kararı gündemi sarstı. Tartışma yaratan karara bakanlıktan ilk açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Türkiye'yi karıştıran Instagram yasağına ilişkin ilk açıklama geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram'a erişim engeline yönelik X hesabında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Batılı ülkeler söz konusu olduğunda, sosyal medya platformlarının Katalog Suçlar başta olmak üzere birçok konuda hızlıca tedbir aldıklarını görüyoruz. Biz de baştan beri aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ediyoruz. Bu platformlar, kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli, temiz ve adil içerik mekanizmasının Türkiye'de de geçerli olmasını istiyoruz" dedi.

'DEĞERLERİMİZE SAYGILI OLSUNLAR'
Bakan Yardımcısı Sayan, açıklamasının devamında "Sağlayıcıların uyguladığı bu çifte standart, tüm dünya için ortak bir sorun. Şöyle bir hatırlayalım; gelin ülkemizde temsilcilikler açın, insanımızın hak ihlallerinin önüne geçelim dedik. Gelmek istemediler. Kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları yerine getirmediler.

Birlikte daha temiz bir internet inşa edelim, milletimiz muhatap bulsun dedik, bir takım sanal ofislerle göstermelik işler yaptılar. Yaptığımız kanun değişiklikleri ile tüm bu arkadan dolanmaların önüne geçtik. Görüyoruz ki aynı anlayışı hala sürdürmeye çalışıyorlar. 'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞME HALİNDEYİZ"

Konu hakkında basın mensuplarının sorularına cevap veren Ulaştırma Bakanı Uraloğlu şunları ifade etti:

"Instagram Türkiye temsilcisi olan ilgiliyle beraber görüşme halindeyiz. Hassasiyetlerimiz belli, onlardaki eksiklikler belli... Bunları giderdikleri an, diyelim ki bir saat sonra giderirlerse biz de hemen üstümüze düşeni yapıp bu engellemeyi kaldırmış olacağız."

Kaynak:Haber Merkezi