İmamoğlu'na gelen tepkilere İstanbullu esnaftan cevap

İmamoğlu'na gelen tepkilere İstanbullu esnaftan cevap
İstanbul'daki sel felaketi üzerine İmamoğlu'nun tatilde olması konusunda yandaş medyanın başlattığı 'İmamoğlu nerede?' eleştirilerine İstanbullu esnaf cevap verdi: Bir önceki belediye başkanını hiç görmedik, İmamoğlu sabah buradaydı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya üzerinden bulunduğu paylaşımlarda İstanbul'daki sel felaketi sonrasında yapılan çalışmalara yer verildi. İBB Başkanı İmamoğlu ve ekibinin gün boyunca yaptığı çalışmalar paylaşıldı.

MURAT ONGUN PAYLAŞTI

Esnaflardan gelen yorumlar şu şekilde:

"Burayı daha önce de su bastı ama belediye başkanı boğaz turuna çıkmıştı. Biz de tatildeydik, su bastı geldik. Başkan da geldi. Daha önce yanımıza gelmemişlerdi ama Ekrem Başkan geldi."

"Sabah 7 buçukta geldi buraya, geçen sefer de su bastı ama belediyeden kimse gelmemişti. Adam kendisi bizzat bugün geldi. Kendisi gelmeden önce de bütün ekibi buradaydı zaten. Tatilini kesip bizden önce buraya geldi. İki tane genel sekreter buradaydı zaten, zabıtalar buradaydı yardım ettiler. Geçen sefer bir itfaiye şefinin yanına gittik bize 'form doldur' dediler, ilgilenmediler."

METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜNE CEVAP

Murat Ongun "Meteoroloji Genel Müdürlüğü erken uyarı raporu 12.30’da, yani yağış başladığında AKOM’a iletilmiştir. En çok zarar gören ilçemiz olan Fatih’teki yağış miktarı da raporun 3 katı kadar; yani metrekareye 124 kg’dır. Bu veriye göre “kuvvetli” değil “aşırı” yağış uyarısı yapılmalıydı." dedi.

İMAMOĞLU: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ 

İBB Başkanı İmamoğlu gün boyunca yaptığı incelemeler sonucunda sosyal medya hesabından açıklamada bulundu:

"Yaralar sarıldı, maddi manevi esnafımızın yanındayız. Ve biliyoruz ki; uzun yıllardır ihmal edilen altyapı çalışmalarını kısa sürede tamamlamamız gerekli, tamamlayacağız."

İlgili Haberler
Etiketler :