İmamoğlu, İstanbul Deprem Toplantısı'nda duyurdu: Çok büyük seferberlik başlatacağız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul Deprem Çalışma Grubu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada "Yaptığımız bütün araştırmalarda en kaygılı kesim 25 yaş altı. İnsanlarımızın en büyük kaygısı evinin deprem karşısındaki dayanıklılığı" dedi. Öte yandan İmamoğlu, depreme karşı İstanbul'da çok büyük bir seferberlik başlatacaklarını açıkladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Çalışma Grubu Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya Kandilli Rasathanesi Gözlemevi Müdürü Haluk Özener, bilim insanı Prof. Celal Şengör, Prof. Naci Görür gibi isimler de katıldı.

Binasını kontrol ettirmek isteyenlerin sayısı 100 binlere ulaştı

İmamoğlu, İstanbul Deprem Çalışma Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'da depreme hazırlık için yapılan çalışmaları paylaştı. İmamoğlu, "İBB ekipleri binaların risk durumlarını saptayabilmek için 107 bin binayı ziyaret etmiş. O ziyaretlerde sadece 29 bin bina sahibi izin vermiş. Yüzleşmek istemiyoruz. Kahramanmaraş depremi sonrasında başvuru sayısı birkaç günde 100 bine ulaştı" dedi.
İstanbul'da binalara yönelik yapılan incelemeler hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Vatandaşımız kaygılı olmakta haklıdır. Bir afet ve kaos ortamında binlerce insanımızı çaresizlik içinde bırakan koşullarda kaybettik. Bu manzarayı gören hiçbir vatandaşımız yaşamına hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi mümkün değildir. Bu ülkenin hiçbir yöneticisi de yoluna hiçbir şey olmamış gibi devam edemez" dedi.

'Kader demek, bilim ve akılla dalga geçmektir'

İBB Başkanı İmamoğlu, bilimin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Yaptığımız bütün araştırmalarda en kaygılı kesim 25 yaş altı. İnsanlarımızın en büyük kaygısı evinin deprem karşısındaki dayanıklılığı. İstanbulluların endişe ve kaygısı eviyle de sınırlı değil. Sokağı, semti ve İstanbul'un tarihi tarifini yapmamıza vesile olan tarihi binaları da kaygı oluyor. Bu kaygı çok yüksek. Millet olarak çok çabuk unutuyoruz. O yalın gerçek yok olmuyor. Bize yetki veren vatandaşlarla senet imzaladık.

Biz bu emanete sahip çıkacağımıza söz verdik. Yöneticiliğin bu demek olduğunu hatırlamak şart. Yöneticiliğin ahlakı da namusu da böyle bakmayı gerektirir. Vatandaşın bizlere yüklediği sorumluluk hiçbir yöneticinin tek başına üstesinden gelemeyeceği kadar büyüktür. Aklın bilimin yolundan ilerlediğimizde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Bunu kader diye tarif edip akıl ve bilimle dalga geçmeyelim."

'Çok büyük seferberlik başlatacağız'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem toplantısı öncesi ilk günden itibaren deprem bölgesinde görev alan ve İstanbul’a dönen 2 bin 800 kurum personeliyle 'Türkiye Size Minnettar' etkinliğinde bir araya geldi. İmamoğlu, "Hem yaraların sarılması için var gücümüzle çalışacağız hem de İstanbul'daki işlerimizi ihmal etmezken, İstanbul’un da bu tehditle her gün belki korku, belki sıkıntı içerisinde yaşamasını engellemek için de çok büyük bir seferberlik başlatacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :