İktidarı eleştiren emekli ifadeye çağrıldı! Sokak röportajında "Ağzını açanı içeri tıkıyorlar" demişti
Kayseri’de yapılan bir sokak röportajında AKP iktidarını eleştiren Halil Küpeli isimli emekli vatandaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeye çağrıldı. Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda, Avukat Emre Ayan, yaşanan durumun demokratik bir hukuk devletinde "akıl tutulması" olarak değerlendirilebileceğini belirtti.
Ayan, “Konuşan yanıyor. Konuşan alelacele emniyete çağrılıyor. Susturuluyor, yıldırılıyor. Ve isteniyor ki, suskun bir toplum oluşsun, hiç kimse muktedirleri eleştirmesin” ifadelerini kaydetti.

İKTİDARIN ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜNÜN OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ
Sözcü'den Müsküm Evci'nin haberine göre, Avukat Ayan, Ceza Kanunu’ndaki "Cumhurbaşkanına hakaret suçunun" yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, aynı zamanda AKP Genel Başkanı olarak aktif siyaseti sürdürdüğüne dikkat çeken Ayan, tarafsızlık ilkesini ihlal eden Cumhurbaşkanları için getirilen yasal düzenlemeyi, Erdoğan’ın kendisini koruyacak bir kalkan olarak kullandığını iletti.
Söz konusu röportajda, iktidarı emekli maaşları ve artan hayat pahalılığı üzerinden eleştiren Küpeli, aylık maaşının yetmediği için çalıştığını belirtmişti. Küpeli, halkın yoksullukla mücadele ederken iktidar mensuplarının şatafat içerisinde yaşadığını ifade ederken iktidarın eleştiriye tahammüllü olmadığını ve ağzını açanın gözünü cezaevinde açtığını da kaydetmişti.

BİRTEK-SEN Genel Başkanına "basın açıklaması" sebebiyle bir soruşturma daha!
İmamoğlu'na diploma soruşturması: Eski YÖK Başkanı süreci değerlendirdi
Kaynak:Sözcü