İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'da bugün katliam önlendi

İçişleri Bakanı Soylu: İstanbul'da bugün katliam önlendi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün İstanbul Otogarı'nda 5 kiloluk patlayıcı ele geçirildiğini açıklayarak, "İstanbul'da bugün katliam önlendi. Operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi ve 2 kişi gözaltına alındı" dedi.

NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da 5 kiloluk bir patlayıcının ele geçirildiğini belirtti. Soylu, "Polisimizin otogardaki takibi sonucu ve istihbaratımızın bu konudaki keskin hafızası sonucu 5 kg patlayıcıyı otogarda tespit ettiler. Binlerce kişi oradaydı. Bunları yerleştirenlerini yakaladılar ve patlayıcıyı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Akşama doğru böyle bir operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi ve 2 kişi gözaltına alındı" açıklamasında bulundu.

Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor'

"Müjde vererek başlamak istiyorum. Türkiye'nin takip ettiği Diyarbakır Anneleri'nde yarın inşallah 25. buluşma gerçekleşecek. 15 yaşında çocuklarını kaçırıyorlar. Recep'i. Anne ve baba yaylaya gidiyorlar. Terör örgütünü bulup oğullarını istiyorlar. Fakat öldürülmekle tehdit ediliyorlar. Günlerdir orada oturuyorlardı. Bu ikna çalışmalarının bütün dünyaya örnek olacak şekilde gerçekleştirecek ekiplerimize teşekkür etmek istiyorum.

"İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor. Terör örgütü mensuplarından bizim etkisiz olarak söylediğimiz ama kırmızı listeden birinin de ismini söyleyeceğim. 18-20 gündür ifadesini alıyoruz. Çok önemli şeyler söyledi. Terör örgütünün kimlerle bağlantılı olduğunu, arkamızdan nasıl kumpaslar çevrildiğini anlattı. Hepsini açıklayacağım. Bu yıl ikna yoluyla terör örgütünden koparıp Türkiye'ye getirdiğimiz kişi sayısı 63.

'İstanbul'da bugün katliam engellendi'

"Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Onun da şeyini ilerleyen saatlerde söyleyeceğim. İstanbul emniyetimize polisimize çok teşekkür etmek istiyorum. Türkiye'nin bu konularda canını yakanlar tekrar yaşatacaklarını düşünmüşlerdir ama buna izin verilmemiştir.

"Bugün PKK mensupları İstanbul'a 5 kg patlayıcı getirdiler. Polisimizin otogardaki takibi sonucu ve istihbaratımızın bu konudaki keskin hafızası sonucu 5 kg patlayıcıyı otogarda tespit ettiler. Binlerce kişi oradaydı. Bunları yerleştirenlerini yakaladılar ve patlayıcıyı da patlamadan etkisiz hale getirdiler. Akşama doğru böyle bir operasyonu arkadaşlarımız gerçekleştirdi ve 2 kişi gözaltına alındı."

Kripto para soruşturması 

Kripto para vurgunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu şöyle devam etti :

"82 kişiye yönelik bir gözaltı kararı çıktı, 77 kişi gözaltına alındı, halen gözaltında olanlar var. Bu hadise ortaya çıkar çıkmaz bir kırmızı bülten kararını Adalet Bakanlığı'na iletti. Biz hemen Interpol'e ilettik, ertesi gün kırmızı bülten çıkarıldı. Arnavutluk İçişleri Bakanlığı ile görüştük. 4 ülkede ekiplerimiz çalışma yapıyor, soruşturma yürüyor.

Biz üniversite 4'teyken bir 3 arkadaş para piyasalarına merak sardık. Şirket kurduk, temel ve teknik analiz yapıyorduk. 93'e kadar yaptım ve bıraktım. Para piyasalarıyla ilgili bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle ben bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi, 2 milyar dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil. 

'Siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmeyelim mi?' 

Buraya Eryaman'dan geldim, iftara gittim. İnsanlar sokakta benimle fotoğraf çektirdi. Ne diyeyim "Siz suçlu olabilirsiniz fotoğraf çektirmeyelim mi?" diyeyim. Benim bugün 22 randevum vardı, işimi yaptım. Biz koruma kulelerinin içinde yaşayan birileri değiliz. İnsanlar bizim makamımıza geldiğinde fotoğraf çektirmek isteyebilir. Sokağa çıktığım zamanda insanlarla fotoğraf çektiririm. Kimseden çekinmem, potansiyel olarak herkesi suçlu görmüyorsam fotoğraf çektiririm. Adamın bir kusuru varsa yarın öbür gün hakkında işlem yapılabilecektir. Herkesin elinde telefonlu fotoğraf makinesi olduğu bir çağda, soğuk savaş döneminin suçlamalarıyla karşı karşıya kalacak halimiz falan da yok. Bunu da hiç önemsemem yani."

Gri pasaport soruşturması 

8 ay önce bir valimizden uyarı aldık. 2016, 2018 ve 2020'de uyarı yazıları gönderdik. 

19 ilde 27 belediyede soruşturma sürüyor.

2018'den bugüne hizmet pasaportuyla yurtdışına çıkan 109 bin kişiden pasaport süresi biten ve dönmeyen 804 kişidir. Valilerce reddedilen 4 bin 456 başvuru vardır. 

Birkaç kişi istismar etti diye bunu engeleme yaklaşımına gitmemek lazım. İstismarları önleyecek düzenlemeler getirilmeli. 

İstanbul'da dev patlayıcı ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda bir aracın altına yerleştirilmiş halde 5 kilogram patlayıcı ele geçirildiğini açıkladı.

20210428-2-48036732-64650296-002.jpg

Operasyon anı kameralarda 

Bakan Soylu'nun açıkladığı operasyon anının görüntüleri güvenlik kamerası ve cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülere, operasyonda yaşanan hareketlilik yansıdı.

20210428-2-48036470-64649902-002.jpg

Emniyet açıklama yaptı 

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında il genelinde şehrin giriş çıkışlarında ve otogarlar bölgesinde alınan tedbirler kapsamında Bayrampaşa ilçesi 15 Temmuz Demokrasi Otogarı içerisinde ve civarında gerçekleştirilen denetimler esnasında durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen 2 şahıs kaçmaya başlamış şahıslardan R. A. elindeki çantayı yol kenarındaki araç altına atıp kaçmaya çalışmış ancak kovalamaca sonucu Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yakalanmış, otogar içerisine kaçan İ. Z. isimli şahsın ise otogar içerisinde gerçekleştirilen operasyonda sağ olarak yakalanması sağlanmıştır. Bomba imha ekiplerince sırt çantası incelendiğinde yaklaşık 5 KG civarında patlamaya hazır 4 adet Uzaktan komutalı 2 adet Zaman ayarlı toplam 6 adet Plastik patlayıcı madde olduğu ilk incelemede tespit edilmiş çalışma devam etmektedir" denildi.

 

 

Etiketler :