İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek gözaltına alındı

İbrahim Gökçek'in cenazesi için Gazi Mahallesi’nde bir araya gelen yurttaşlara yönelik polis müdahalesi yaşandı, İbrahim Gökçek'in babası ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları da dahil çok sayıda gözaltı var. 

Ölüm orucunu 323’inci gününde sonlandıran ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Gökçek’in naaşının defin için Kayseri’ye götürülmek istenmesi öncesinde Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen tören polis tarafından engelleniyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahalleyi abluka altına alan polisler, gece cemevinde nöbet tuttular ve Gökçek ailesinin dışında kimsenin cemevine girmesine izin vermedi.

Gaz bombaları ile müdahale

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenler ise, polis müdahalesine maruz kaldı. Polisin gaz bombaları ile müdahale ettiği gruplar slogan atarak tepkilerini gösterdi. Yapılan müdahalelerde 4 kişi gözaltına alındı. 

Törene katılmak üzere cemevine gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Hüda Kaya ile sanatçı Pınar Aydınlar’ın da aralarından bulunduğu bir heyet polislerle görüştü. Heyet polis amirine Cemevi’ne girmek isteyen yurttaşların girişine izin verilmesini, yapılacak törenin ardından cenazenin yola çıkarılacağını ifade etti. 

Polis amiri salgını gerekçe gösterdi

Polis amiri ise törenin dün yapıldığını ve yeni tip coronavirüs tedbirleri kapsamında fiziki mesafenin korunması gerekçesiyle girişlere izin verilmeyeceğini söyledi. 

Görüşmeler sonuçsuz kalırken, yurttaşlar hem cemevinde hem mahalle aralarında sloganlar atıp, Grrup Yorum şarkıları seslendirerek bekleyişlerini sürdürdü.

Dün hayatını kaybetmişti

Açlık grevini 4 Ocak’ta ölüm orucuna çeviren ve eylemini 323’üncü gününde sonlandıran Grup Yorum’un gitaristi İbrahim Gökçek, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti.

Gökçek'in talepleri şöyleydi:

- Konser yasaklarının son bulması.
- Grup üyelerine yönelik davaların düşürülmesi.
- İçişleri Bakanlığının haklarında çıkardığı yakalama kararlarını kaldırması.
- Faaliyetlerini yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması.

Etiketler :