Serhan Asker'den Eren Erdem'e: Görkemli Hatıralar'a Sansürün Kralı Uygulanmıştır!

CHP’nin Halk TV’yi cezalandırmasının ardından bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Halk TV ekranlarında haftasonu yayınlanan ve Reyting rekorları kıran Görkemli Hatıralar programının bugünkü çekimi CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’in talimatıyla engellenmeye çalışıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Genel Merkez'den genelge gönderildiğini açıkladı.

Engellemeyi programın sunucusu Serhan Asker duyurdu. Asker’in sosyal medyada yaptığı şu ifadeleri kullandı: 'Sevgili Görkemli Hatıralar izleyicileri. Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi.”

SANSÜR'ÜN KRALI YAPILDI

Döşemealtı Belediye Başkanı 'Talimat böyle' dedi. Bu sansürdür. Dün yapılan bir baskıdır. Her yerde biz programı yaparız. Buna devam edeceğiz. Tweet atarak bu sansür değildir dendiği zaman biz de gerekeni yaparız. Biraz sonra ben de tweet atacağım. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e 'Programa çıkmıyorsun' dendi. Sansür yok diyemezsiniz. Görkemli Hatıralara sansürün kralı uygulanmıştır.

Bugün program boyunca ve sonrasında da gelen binlerce mesaj... Yayından sonra sarılanlar 'Ne olur üzülmeyin' diyenlere, ekran başında izleyenlere, telefonum kilitlendi bir ara hepsine teşekkür ediyorum

Han’da çekilmesi planlanan yayına izin verilmemesinin ardından Serhan Asker ve çalışma arkadaşlarımız çekimi han dışına taşımak zorunda kaldı.

DÖŞEMEALTI BELEDİYE BAŞKANI: GENEL MERKEZDEN GÖNDERİLEN GENELGE

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "CHP Genel Merkezimiz tarafından gönderilmiş olan genelge doğrultusunda HALK TV’de bugün yayınlanacak olan Görkemli Hatıralar programımız iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verdi.

Serhan Asker'in program başlarken yaptığı açıklama şöyle:

''CHP Genel başkan yardımcısı Eren Erdem'in belediye başkanına verdiği talimat doğrultusunda 'orada program yapmıyorsunuz, planlanan o programı iptal ediyorsunuz' dedi ve bu sabah belediye başkanı programı iptal ettiklerini, genel Merkezin kararı ile iptal ettiklerini söyledi. Biz de o zaman dışarda yaparız programı dedik, ve öyle de yaptık. Her tarafta yasaklar, yasaklar, yasaklar...

Merak ediyorum Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaşanan bu olayla ilgili bir açıklama yapacak mı, bu olayda onun bir talimatı var mı? Ben onun böyle bir karar almayacağını düşünüyorum ben. Ama Genel başkan Yardımcısı bu talimatı dün akşam verdi. Bu programı yapmayacaksınız dedi, belediye başkanı da çaresiz kaldı.

Daha önce iktidar bizi engelliyordu, şimdi de CHP'nin Genel Başkan yardımcısı Eren Erdem talimat vererek; 'bu program yapılmayacak, iptal edin diyerek' bizim Kırkgöz Han içinde yapacağımız programı engelledi. Döşemealtı Belediye Başkanı tam 3 hafta önce beni arayarak, program yapmak, bölgemizi, Kırkgöz Han'ı daha iyi anlatmak, tanıtmak istiyoruz dedi. Hazırlıklar yapıldı, binlerce halı serildi. Ama dün akşam bir talimatla program yapılmayacak denildi. Ben katılmayayım program yine de yapılsın dedik ama yine de kabul etmediler. Yüzlerce insan şuan burada, toplanmaya da devam ediyorlar, bize desteklerini bildiriyorlar.''

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu ise yasak kararına bu sözlerle tepki gösterdi:

''Şu an duyduklarına inanmakta zorlanıyorum. CHP’nin geleneğinde yasak, sansür yoktur. Bunları yapacak insanları da bünyesinde barındırmaz. Görkemli Hatıralar’ın belediye mekanında yapılmasını yasaklama talimatının kime hizmet ettiği belli olmayan bir genel başkan yardımcısı tarafından verildiği söyleniyor. İnanmakta zorlanıyorum. Sayın Genel Başkan, bu talimattan haberiniz olduğunu düşünmüyorum. CHP’yi ve sizi tanıyorum. Böyle bir karara imza atmayacağınıza, iktidarın yasakçı ve sansürcü zihniyetini hatırlatan politikalara tevessül etmeyeceğinize inanıyorum. Lütfen Görkemli Hatıralar’ın halka açık bir mekanda yapılmasına getirilen yasaktan haberiniz olmadığını söyleyin.