AFAD Milyonları Uyardı! Hafta Sonu 55 İli Kıyamet Bekliyor!

AFAD Milyonları Uyardı!  Hafta Sonu 55 İli Kıyamet Bekliyor!
Marmara Bölgesi için hafta sonu fırtına uyarısı yapıldı. Meteorolojiden yapılan uyarıda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. AKOM, İstanbul'a fırtına uyarısı yaparken AFAD 55 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yayınladı. AFAD, vatandaşlara SMS ile uyarı mesajı gönderdi.

Hafta sonu ülke genelinde soğuk hava ve fırtına etkili olacak. Başta Marmara Bölgesi olmak üzere pek çok bölge için fırtına uyarısı yapıldı.

İSTANBUL VE ÇEVRE İLLER FIRTINAYA HAZIR OLUN!

Meteoroloji, İstanbul ve çevre illerde hafta sonu rüzgarın fırtına şeklinde eseceğini bildirdi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Pazar sabahından itibaren de İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yer yer fırtınanın etkili olması bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

AFAD'DAN SMS'Lİ UYARI

AFAD, hafta sonu beklenen fırtına için vatandaşlara kısa mesajlı uyarı gönderdi. AFAD tarafından gönderilen mesajda, "Meteorolojiye göre İstanbul'da yarın sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor.Sel,yıldırım,su baskını,çatı uçması,ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun" ifadesi yer aldı.

AFAD'DAN 29 İLE TURUNCU UYARI

AFAD, 29 ile turuncu kodlu; 26 ile ise sarı kodlu uyarı verdi. AFAD'ın turuncu kodlu uyarı verdiği iller şöyle:

"Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova."

afad.jpeg

AFAD'ın sarı kodlu uyarı verdiği iller ise şöyle:

"Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye."

AKOM: SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul’a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıklar da fırtınayla birlikte 8-10 derecelere düşecek.

AKOM'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuvvetli sağanak yağmur, yarın saat 06.00 ile pazar günü saat 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın ise yarın saat 10.00 ile pazar günüsaat 20.00 arası esmesi öngörülüyor.

MARMARA'DA FIRTINA HIZI 90 KİLOMETREYİ BULACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

firtina4.jpg

EGE BÖLGESİ

"18 Kasım 2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

firtina3.jpg

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

"18 Kasım 2023 Cumartesi ve 19 Kasım 2023 Pazar günleri Doğu Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

firtina2.jpg

İÇ EGE,AKDENİZ VE İÇ ANADOLU'DA FIRTINA BEKLENİYOR

"18 Kasım 2023 Cumartesi İç Ege, Akdeniz bölge geneli ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda rüzgarların güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), Toroslar ve İç Anadolu'nun doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

firtina1.jpg

Etiketler :