Hafize Gaye Erkan Evli Mi? Eşi Kimdir?

Hafize Gaye Erkan Evli Mi? Eşi Kimdir?
Yeni kabinede Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan'ın ise Merkez Bankası Başkanı olarak görev alması bekleniyor. Hayatı kariyer başarılarıyla dolu Hafize Gaye Erkan kimdir? Evli mi? Eşi kimdir? sorularını yanıtlayalım.

Hafize Gaye Erkan kimdir?

1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan, İstanbul Erkek Lisesi’ni ikincilikle, Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünü ise birincilikle tamamlamıştır.

ABD’de 'Müthiş Türk kızı' olarak tanınan Hafize Gaye Erkan, bankacılık, yatırımlar, risk yönetimi, teknoloji ve dijital inovasyon alanlarında uzmanlığa sahip. First Republic Bank'ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde bulundu.

Daha önce, Goldman Sachs'ta 10 yıl geçirdi. Genel Müdür ve Finansal Kurumlar Grubu Analitik ve Stratejiler Başkanı olarak, büyük ABD bankalarının ve sigorta şirketlerinin Yönetim Kurullarına ve üst yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve satın alma konularında danışmanlık yaptı.

Hafize Gaye Erkan Evli mi? Eşi Batur Biçer Kimdir?

Hafize Gaye Erkan Batur Biçer'le evlidir. Hafize Gaye Erkan'ın eşi Batur Biçer'de kendisi gibi Endüstri Mühendisi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu'dur. Batur Biçer, 1997 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olduktan sonra derece ile girdiği Boğaziçi Üniversitesi'nden de 2001'de mezun olmuştur.

Batur Biçer ve Hafize Gaye Erkan'ın beraberliklerinin başlangıcı ise Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilik yıllarına dayanmaktadır. 2005 yılında ABD'de Princeton Üniversitesi'nde finans mühendisliği konusunda doktora yapan Bartu Biçer, Barclays Capital, Goldman Sachs ve Citigroup'da başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Bartu Biçer, günümüzde halen Napier Park Global Capital'de Genel Müdürlük görevini sürdürmektedir.