Güneş kendini gösterdi: Bu hafta hava nasıl olacak?

Güneş kendini gösterdi: Bu hafta hava nasıl olacak?
Meteoroloji, hava sıcaklarının yükseleceğini açıkladı.

Yağışlı günlerin ardından sıcaklıkların yükseldiği İstanbul’da bugün en hava 14 derece olarak öngörülüyor. Hafta sonu ise kendisini hissettiren güneşle birlikte sıcaklıklar daha da yükselecek.Yağışlı havanın etkisinden kurtulan İstanbul’da hafta sonu baharın ilk etkileri görülecek. Bugün parçalı bulutlu bir gün geçirmesi beklenen kentte en yüksek hava sıcaklığı 14 derece olarak belirlendi. Hafta sonu ise, sıcaklık 17 dereceyi bulacak. Bazı bölgelerdeki hava durumu şöyle:

MARMARA BÖLGESİ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İstanbul'da bügün havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Adana'nın doğu kesimleri, Osmaniye, Hatay ve K. Maraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) yükseklerinde kısa süreli fırtına(70-90 KM/SA)şeklinde esmesi bekleniyor.

Kaynak Yeniçağ: İstanbul’a bahar geliyor

Etiketler :