Gülten Kaya'dan, Erdal Acar'lı Ahmet Kaya paylaşımı

Gülten Kaya'dan, Erdal Acar'lı Ahmet Kaya paylaşımı
Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, 23 yıl önce Türkiye'nin hafızasına kazınan MGD ödül gecesinde yaşananlardan kareler paylaştı. Geçtiğimiz günlerde Sarallar operasyonuyla gündeme gelen bir ismin Ahmet Kaya'ya parmak sallarken deklanşöre yakalandığı da ortaya çıktı.

Sarallar grubuna yönelik İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon düzenlemiş ve bu operasyon kapsamında Acar Şirketler Grubu’nun sahibi Erdal Acar da gözaltına alınmıştı.

Mahkemeye çıkarılan Erdal Acar'ın "Suç İşlemek amacıyla örgüt kurma" ve "yağma" suçlarından tutuklaması talep edildi. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı verdiği Erdal Acar cezaevine gönderildi.

erdal-acar-001.jpg

Çok ses getiren büyük operasyon sonrası Erdal Acar hakkında dikkat çeken bir bilgi ortaya çıktı.

Yıllar öncesine yolculuk yaptıran kareler

23 yıl önce Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ödül gecesi düzenlendi. Ödül alan sanatçılardan biri olan Ahmet Kaya da burada kısa bir konuşma yaptı. Ancak Ahmet Kaya'nın bu konuşması ve sonrasında yaşananlar Türkiye'nin hafızasına kazındı.

yeni.jpg

Konuşması yıllar sonra da konuşulacak bir olayı tarihe kazıdı

Aldığı ödül için İnsan Hakları Derneği'ne, Cumartesi Anneleri'ne, tüm basın emekçileri ve Türkiye halkına teşekkür ettiğini söyleyen Ahmet Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda hazırladığım ve önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim ve bu şarkıya bir klip çekeceğim. Aramızda bu klibi yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum, yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum."

Bu konuşma henüz sonlanırken salonda çıkan uğultu yerini şiddete bıraktı. Yıllar sonra çok pişman olduğunu söyleyecek olan bazı şarkıcılar küfürler ediyordu.

mgm-odul.jpg

Uğultu, şiddete döndü

Hakaretler altında şarkısını söyleyen Ahmet Kaya, "Yuhlayan arkadaşlara da teşekkürler. Biz yaşamımız boyunca Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü savunduk ama Kürt halkının realitesini kabul etmeyen insanların da kafasından inmeyeceğiz, bu böyle biline" diyerek yerine oturdu. Ancak uğultular ve hakaretler yerini şiddete terk etti. Kaya'nın üzerine yürüyen şarkıcılar, çatal bıçak fırlatmaya başladı.

kaya.jpg

'Hafıza silinmez'

Olaylar sırasında Ahmet Kaya'ya parmak sallayan biri de fotoğraflara yansıdı. O fotoğrafı Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya hatırlattı. Sosyal medya hesabından kareleri paylaşan Gülten Kaya, parmak sallayan kişinin geçtiğimiz günlerde 'yağma' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlamasıyla tutuklanan Erdal Acar olduğunu belirtti.

Fotoğrafların altına bir de şu notu düştü:

"1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! “Suç, yağma” vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha ‘hafıza silinmez’ diyeyim!"

erdal-acar.jpg

Kaynak:halktv.com.tr