Grup Yorum üyeleri için "adalet nöbeti"

Grup Yorum üyeleri için "adalet nöbeti"
Bir spor salonuna yapılan baskın sonucu gözaltına alınıp tutuklanan Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in annesi Aygül Bilgi İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde, üzerinde “Grup Yorum Açlık Grevinde 133. Gün” yazılı bir pankart ile “adalet nöbeti” tuttu.

Helin Bölek’in bir itirafçının beyanlarına dayanılarak yaklaşık 27 aydır tutuklu yargılandığını belirten Bilgi, “Helin’in 133’üncü günü ve hapishane doktoru tarafından zorla müdahale ile tehdit ediliyor.

Açlık grevini bitirecek olan zorla müdahale değil, taleplerinin kabul edilmesidir. Bunlar gerçekleşmeyecek talepler değil, aksine sorgulanması gereken 34 yıldır halkın türkülerini yapan bir müzik grubunun bu talepler için açlık grevinde olmasıdır” dedi.

Aygül Bilgi, Grup Yorum üyeleri Bahar Kurt’un 142, Barış Yüksel’in 136, İbrahim Gökçek’in 135,  Ali Aracı’nın ise 66 gündür süresiz açlık grevinde olduğunu söyledi.

Bilgi, açlık grevinde olan grup üyelerinin taleplerini şöyle sıraladı: “Grup Yorum’un çalışmalarını yürüttüğü İdil Kültür Merkezi basılmasın. Grup Yorum üyeleri terör listelerinden çıkarılsın. Grup Yorum üzerindeki konser yasakları kaldırılsın. Grup Yorum üyeleri haklarında açılan davalar düşürülsün. Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın.” 
 

Etiketler :