Grip Aşısı Kimlere Ücretsiz? Grip Aşısı Eczanelere Geldi Mi? Fiyatı Ne Kadar?

Grip Aşısı Kimlere Ücretsiz? Grip Aşısı Eczanelere Geldi Mi? Fiyatı Ne Kadar?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, X hesabından yaptığı açıklamayla 65 yaş ve üstü yurttaşlar ile 65 yaşın altında olup kronik hastalığı bulunan hastalar için grip aşısı uygulamasının başlayacağını duyurdu. Peki grip aşısı kimlere ücretsiz? Ücretini ödeyerek eczanelerde grip aşısı yaptırılabilir mi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca grip aşısı hatırlatması yaptı. Koca açıklamasında "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla, 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın resmi web sitesinde bulunan açıklamada "grip aşısı kimlere uygulanmamalıdır?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Grip aşısı kimlere uygulanmamalıdır?

Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır.

kpa-asisi-22128-b.jpg

Grip Aşısı Kimlere Ücretsiz?

Aşı yaptırma hakkı olan hastalar aile hekimliklerine reçete ettirip aşılarını eczanelerden alabilecekler. 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlara, 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalara aşı ücretsiz uygulanacaktır.

Grip Aşısı Eczanelere Geldi Mi? Fiyatı Ne Kadar?

Grip aşısı önümüzdeki haftadan itibaren depolardan eczanelere ulaşmaya başlayacak. Halktv.com.tr olarak ulaştığımız eczanelerden aldığımız yanıtlara göre; birçok vatandaş Ekim ayında aşı olmayı tercih ettiği için neredeyse tüm eczanelerde aşıyı Ekim ayında bulmanız çok daha kolay olacaktır.

Bakanlığın önerdiği grip aşısının fiyatlarının bu yıl 450 TL civarında olması bekleniyor.

Etiketler :