Gonca Aytaş TIR Kavgasını Anlattı

Gonca Aytaş TIR Kavgasını Anlattı
Gonca Aytaş: "CHP’nin bildirgesini ezberlemişler .Bana 'Deli kız', 'Delikanlı kız', 'Cengaver' diyorlar."Avukat Gonca Aytaş’ın yaptığı çalışmalar AKP’yi korkutunca seçim standı açması bile engellendi. Ama o yılmadı....

Gonca Aytaş: "CHP’nin bildirgesini ezberlemişler .Bana 'Deli kız', 'Delikanlı kız', 'Cengaver' diyorlar."

Avukat Gonca Aytaş’ın yaptığı çalışmalar AKP’yi korkutunca seçim standı açması bile engellendi. Ama o yılmadı. Üstelik yapılan baskılar her partiden Erzurumluyu rahatsız etti ve “Bu kız cengaver, bırakın deli kız çalışsın’’ diye tepkiler yükseldi.

Ankara’ya TV çekimi için gelen Aytaş ile Kuğulu Park’ta buluştuk. Tüm enerjisiyle, heyecanıyla Erzurum için yapmak istediği projeleri, karşılaştığı engelleri anlattı.

ANKARA’DA KARDEŞİMLE YAŞIYORUM

1983’te Erzurum’da doğdum. 18 yaşıma kadar Erzurum’da okudum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudum. Erzurum’da yüksek işsizlik olduğu için Ankara’ya geldim. Bekarım ve kardeşimle yaşıyorum. Bilkent Üniversitesi’nde okuyor, onu okutuyorum.

SİYASETE GİRMELİSİN

Siyasetle ilgiliydim ve ülke gündemini hep yakından takip ettim. Kardeşimi de böyle yönlendiriyorum. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olması beni çok heyecanlandırdı. Gençlik Kolları’nın ve Erzurum’da uzun süre siyaset yapan Tuncer Aktaş’ın aracılığıyla adaylık sürecim başladı. Bana hep ‘Gonca sen siyasete girmelisin’ diyorlardı.

ERZURUM’U GÖRÜNÜR KILMAK İÇİN…

Erzurum hiç görünmeyen bir şehir. Ben de adaylığımla birlikte ‘Biz bu şehri görünür kılmaya geldik’ dedim. Başkent siyaseti tartışılıyor ama gündemde Erzurum siyaseti yoktu. Erzurum’un sıkıntılarını ve çözümlerini biliyoruz.

KADINLAR VE GENÇLER İÇİN

Seçim çalışmasında seçim koordinasyon merkezleri açılıyor. Buralar daha çok erkek kahvelerine dönüyordu. Gençler ve kadınlar giremiyorlar. Onlara daha rahat ulaşamak için açık havaya çıkalım dedik ve TIR kiraladık. Biz meydana TIR’la çıkınca polis müdahalesi başladı.

AKP STANDI KÜÇÜK KALINCA…

O kadar büyük bir alanda CHP bayrağını açınca zabıta, trafik şube, çevik kuvvet, güvenlik şube hepsi geldi. Bayraklarımız, posterlerimiz toplandı, astırmadılar. AKP standının küçük kalması rahatsızlık yarattı. Elektrik sağladığımız esnafı tehdit ettiler. Sabah 5.30’da şafak operasyonu yaptılar. Atlattık çok şükür. Biz böyle büyük TIR kullanınca AKP de aynısını yaptı. Onlara da seçim çalışması nasıl yapılır öğrettik.

TIR KAVGASI

Diğer meydana gittik. Bu kez zabıta orduyla geldi. Çevik kuvvet sahnenin önünü sardı. İki vinç, iki çekici getirdiler. Gençler karşı çıkınca da coplandık. Beni gençler kurtardı. Talimat aldık diyorlar. Mahkeme kararını tanımıyorlar. Kimden aldıklarını öğrenemedik. ‘Abla buradan gidemeyiz’ diyorlar.

KESİN BU YASAKTIR

İnsanlar o kadar korkutulmuş ve bastırılmış ki yeni bir şey gördüklerinde ‘kesin bu yasaktır’ diyorlar. Yenilikten korku vardı. Bu engellemeler AKP’nin de korktuğunu gösterdi.

BIRAKIN KIZ ÇALIŞSIN

Erzurum halkından bu olaylara karşı çok destek görüyoruz. Tüm partilerden hemşehrilerimiz gelip, “Bırak kız çalışsın, size ne”, “İnadına CHP’ye oy vereceğiz” diyorlar. Teyzeler çok üzülüyor.’Gelinim ol’ diyen bile var.

ELİM MORARDI

Kahvelere gidiyorum. İlk başta elim havada kalır mı diye korkuyordum. Tokalaşmaktan elim morardı. O kadar çok sıkıyorlar ki. Herkes benim yanıma otur çay iç diye yarışıyor. Avukat olarak, kadın olarak saygı duyuyorlar.

CENGAVER DİYORLAR

Vatandaş “Bizi bunlardan kurtarın” diyor. Yandaş sıkıntısı var. İşsizlik çok yüksek. CHP’nin bildirgesini ezberlemişler .Bana “Deli kız”, “Delikanlı kız”, “Cengaver” diyorlar. Sloganımız da “Gonca ile gelen bereket, sahipli memleket”

VEKİL OLSAM DA OLMASAM DA

Altı proje geliştirdik. Ramazan turizmi, oltu taşının daha da değerlendirilmesi, ucuz doğalgaz ve yem, etin işlenmesi, kadın kooperatiflerinin kurulması ve meyve üretimi ve pazara ulaştırılması …Milletvekili seçilsem de seçilmesem de bu projelerin hayata geçmesi için çalışacağım. Artık siyasetten uzak duramam. Mutlaka bir şeylerin ucundan tutarım.

Kuğulu Park’ta buluştuğumuz Gonca Aytaş, güvercinlere yem verdi, SÖZCÜ muhabiri Başak Kaya ile sohbet etti ve CHP için seçim çalışması yapan 87 yaşındaki Mehmet Atabay’ı kutladı.