Geceye Damga Vuran İki Fotoğraf: Erdoğan'ın Kazanmasını Böyle Kutladılar

Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Erdoğan'ın seçimi kazanmasıyla birlikte sokaklarda kutlamalar başladı. Hilafet bayrağı ve Afganistan bayrağı ile kutlama yapan kişiler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta yapılan ilk turunda adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. 28 Mayıs’ta tekrarlanan seçimi, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Erdoğan galibiyetinin kesinleşmesiyle birlikte AKP'liler sokaklara döküldü. Türkiye'nin pek çok şehrinde kutlamalar gece geç saatlere kadar sürerken sosyal medyaya yansıyan iki fotoğraf çok konuşuldu.

afgan-2.jpg

Fotoğraflardan birinde son dönemin tartışma konusu Afgan göçmenler yer alıyor. Afgan göçmenlerin, Erdoğan'ın zaferini kutladığı görüntü gecenin en çok paylaşılanları arasına girdi.

hilafet.jpg

Bir diğer fotoğrafın ise Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde çekildiği iddia edildi. Fotoğrafta bir kamyonet kasasında Türk bayrağı ile Hilafet bayrağı taşıyan kişiler görülüyor.

Etiketler :