FETÖ'nün 'Ev Ablası'na Hapis Cezası!

FETÖ'nün 'Ev Ablası'na Hapis Cezası!
Adana'da, FETÖ'nün "ev ablası" olduğu iddiasıyla tutuklanan bir sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Savunması alınan sanık H.G, FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu fakat mahkeme heyeti tutukluğun devamına karar verdi.

2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık H.G. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Sanık avukatı da mahkemede hazır bulundu.

KOD İSİM KULLANARAK FAALİYET SÜRDÜRMÜŞ

Cumhuriyet savcısı esas hakkında mütalaasında, sanığın FETÖ'ye ait evlerde kaldığını, lise öğrenciliği döneminde örgüte ait dershaneye gittiğini, örgüt üyeliğinden hakkında işlem yapılan kişilerle irtibatının belirlendiğini ve kod isim kullanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

650x344-fetonun-ev-ablasi-oldugu-iddia-edilen-saniga-15-yila-kadar-hapis-istemi-1694421463069.webp

"MAHREM İMAM"LARIN TALİMATIYLA HAREKET ETMİŞ

Savcı ayrıca, sanığın "mahrem imam"ların talimatıyla hareket ettiğini, örgüt evine çağırdığı öğrencileri üniversite kazandıktan sonra da izlediğini ve örgütsel sohbet düzenlediğini, ByLock yazışmasında adının geçtiğini ve ByLock kullanıcısı olduğunu, örgüt elebaşının talimatı sonrası Bank Asya hesaplarında olağan dışı artış yaşandığını ve "ev ablası" sıfatıyla örgütsel faaliyet yürüttüğünü kaydederek H.G'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması ve mevcut halinin devamına karar verilmesi yönünde görüş sundu.

headline.jpg

ÜYELİĞİ KABUL ETMEDİ, BERAATİNİ İSTEDİ

Savunması alınan sanık H.G, FETÖ üyesi olmadığını öne sürerek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak:AA