Fethiye Belediye Başkanı'ndan 'Bir Bayrak da Sen As' çağrısı

Fethiye Belediye Başkanı'ndan 'Bir Bayrak da Sen As' çağrısı
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK/YPG ve IŞİD terör örgütlerine karşı Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle Fethiyelilere çağrıda bulunarak evlere ve işyerlerine bayrak asmalarını istedi. 

Başkan Karaca'nın çağrısı şöyle:

"Sınırötesi Barış Pınarı Askerî Operasyonuna  katılan tüm kahramanlarımıza destek olmak için yurttaşlarımızı evlerine ve işyerlerine bayrak asmaya davet ediyorum. Asacağımız al bayraklarla Fethiye'miz bir gelincik tarlasına dönüşsün ama hiçbir evladımızın ayağına taş değmesin! Bir bayrak da sen as! İktidarın baştan beri ısrarla sürdürdüğü Suriye politikalarının  ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar vermemesi, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün sürdürülmesi ve bu dava uğrunda göğsünü siper eden kahramanlarımıza destek olunması amacıyla vatandaşlarımızı evlerine ve işyerlerine bayrak asmaları için çağrıda bulunuyorum.  Fethiye'de dalgalanacak bayraklarımızla cennet Fethiyemizi gelincik tarlasına dönüştürelim. Buradan tüm hemşehrilerimi evlerine ve işyerlerine şanlı Türk bayrağı asmaya davet ediyorum. Ülkemizin özlediği ve hak ettiği huzur ortamına en kısa zamanda ulaşmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışındaki tek kara parçamız Suriye'dedir.  Bugün gelinen noktada, fiilen bölünmüş Irak ve iç savaş felaketini yaşayan Suriye, hem Ortadoğu'nun, hem de Türkiye'nin başını ağrıtıyor. Buralarda yuvalanan terör örgütlerinin faaliyetleri, dengesiz nüfus hareketleri, emperyalist güçlerin nüfuz çatışmaları, ülkemizi doğrudan ilgilendiriyor.

fethiye1.jpg

Oysaki Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Atatürk'ün Ortadoğu politikası hayallere ve hamasete değil, gerçeklere ve ulusal çıkarlara dayalıydı.Atatürk'ün aklından, stratejisinden, mücadelesinden alacağımız çok dersler var.  

fethiye2.jpg

Atatürk'ün Ortadoğu politikasının ne kadar doğru olduğunu bugün çok daha iyi anlıyoruz. Keşke o politikalardan biraz ders alabilmiş olsaydık. Bu vesileyle, yurttaşlarımıza "Bir Bayrak da Sen As!" kampanyasına verecekleri destekten dolayı şimdiden şükranlarımı sunuyorum." dedi.

fethiye3.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :