Fethiye Belediye Başkanı Karaca, gökyüzünde Türk Bayrağı açtı

Fethiye Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen, Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne 70 ülkeden bin 200 paraşütçünün yanı sıra dünyanın en iyi akrobasi pilotları katıldı.

Babadağ'ın 1700 metre pistinden kalkış yapan yamaç paraşütü pilotları, eşsiz ölüdeniz manzarasını seyretme imkanı verirken, yerli ve yabancı katılımcılara da bu özel duyguyu tatma heyecanını veriyor

Festivale katılan akrobasi pilotları, gökyüzünde birbirinden ilginç gösteriler de sergiliyor.

Pilotlar, base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve çeşitli akrobasi gösterileri yapıyor.

Akrobasi pilotlarının gösterileri, izleyenlere ve uçmak isteyen vatandaşlara heyecan dolu dakikalar yaşatıyor.
Festivalde uçuşu sırasında gökyüzünde Türk Bayrağı açan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu festivali dünyada bir numara yapabilmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız"dedi.

BAŞKAN KARACA, GÖKYÜZÜNDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI

Atlayış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Karaca, “İlk uçuşumdu. Ancak hiç heyecanlanmadım. Pilotlarımız çok profesyoneller. Çok güzel bir uçuş gerçekleştirdik. Ölüdeniz’in güzelliğini havadan izlemek çok büyük keyif veriyor.

Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’nin önümüzdeki yıllarda çok daha ileri düzeye geleceğini vurgulayan Karaca, “İlk yıllarda 60 sporcuyla başlayan bu festival şuanda 70 ülkeden gelen binin üzerinde sporcuyu ağırlıyor. Önümüzdeki yıllarda bu rakam daha da artacak. Dünyanın en güzel yerinde, Ölüdeniz’de gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona belediye olarak bütün desteğimizi vereceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler