Fatih Portakal’ın duyurduğu ‘Limak’ iddiasına İBB’den yalanlama

Fatih Portakal’ın duyurduğu ‘Limak’ iddiasına İBB’den yalanlama
Gazeteci Fatih Portakal’ın duyurduğu ‘İskenderun Limanı'nı işleten Limak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yardım gemisinin işlettiği limandan ayrılmasını istemiş’ iddiasına İBB'den yalanlama geldi. İBB yetkilisi, gemilerin görevlerini tamamladıkları için döneceklerini söyledi.

Gazeteci Fatih Portakal, Limak Grubu’nun işletmesindeki İskenderun Limanı'ndan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yardım gemisinin ayrılmasını istediğine dair bir iddiayı Twitter’dan duyurdu.

Fatih Portakal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Eğer doğru ise kahredici bir haber: İskenderun limanını işleten Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak grubu, İBB’nin gönderdiği yardım gemisinin limandan ayrılmasını istemiş. Olabilir mi böyle bir şey? İddia doğruysa yazıklar olsun. Açıklama bekliyoruz.”

limak-portakal-ibb.jpeg

İBB'DEN YALANLAMA

Bu paylaşımın ardından İBB’den açıklama geldi. İBB yetkilisi, geminin görevini tamamladığı için pazar günü döneceğini kaydetti.

İBB’nin Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:
“Gemilerimiz Hatay’daki görevlerini başarıyla tamamladı. İskenderun’da depremzedelere barınma ve sağlık hizmeti sunan gemimizde tedavileri tamamlanan vatandaşlarımızı karada yeni bir alana yerleştirdik, sağlık hizmetlerimizi ise devraldığımız sahra hastanesinde sürdüreceğiz.”

Etiketler :