Fatih Altaylı'dan Bahçeli'ye İlginç Yanıt: "Seksle Ülke Sorunlarını Çözemeyiz"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Kürt sorununa ilişkin "kız alıp vermeyi" önermesine, gazeteci Fatih Altaylı'dan ilginç bir yanıt geldi: "Memleketin sorunlarını seksle çözmenin doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum. Keşke sorunlar bu kadar kolay çözülseydi." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, 'Kürtlerin Cumhur İttifakı'na oy vermediği' iddialarını değerlendirdi. Toplumsal ayrışmayı engellemek için öneri sunan Bahçeli, "Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya çalışanlar, demokrasi, özgürlük ve insan hakları kisvesine bürünerek hizmet edenler alçakların en alçağı, hainlerin en hainidir" dedi. Türkiye'deki Alevi-Sünni ve Türk-Kürt ayrışmasının çözümünde milletin iradesinin önemine vurgu yapan Bahçeli, "Bu millet ve onun iradesi, Türkiye'deki bu ayrışmayı çözecek, yeni bir Türkiye inşa etmektedir" ifadelerini kullandı.

ALTAYLI'DAN BAHÇELİ'YE YANIT: SEKS YOLUYLA ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZEMEYİZ

Gazeteci Fatih Altaylı, Bahçeli'nin 'kız alıp vermek' önerisine ilişkin yorumunda, "Bu Türkiye'de sık sık konuşulan bir konu. Memleketin sorunlarını seks yoluyla çözmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Keşke o kadar basit olsaydı. Türkler ve Kürtler arasında birçok etkileşim olmuştur, ancak bu sorunları çözmez. Bu, asimilasyonun bir parçası olarak görülmemeli. Seks yoluyla ülkenin sorunlarını çözemeyiz" dedi. Altaylı, "Türkiye, bu tür meseleleri her zaman konuşulan bir ülke değildi, belli kesimlerde vardı. Bugün olduğu gibi her yerde tartışılan bir konu haline gelmemişti, Türkiye buna itildi" şeklinde devam etti.

Kaynak:halktv.com.tr