Fatih Altaylı: "Lastiği Patladı" Dedi! Michelin Yıldızı Türkiye Listesini Eleştirdi

Fatih Altaylı: "Lastiği Patladı" Dedi! Michelin Yıldızı Türkiye Listesini Eleştirdi
Geçtiğimiz günlerde dağıtılan 2024 Michelin Yıldızı Ödülleri dağıtıldı. Dünya genelinde bu ödülü almak için bekleyen restoranlar belirlenmiş oldu. Liste Fatih Altaylı tarafından eleştirildi. Tabiri caizse, Michelin’ın lastiği bu yıl patladı!" ifadesini kullandı.

2024'e girerken belirlenen Michelin Yıldızı listesinde İzmir ve Bodrum'daki restoranlar ilk kez yer almış ve bu ödülün sahibi olmuştu.

Fatih Altaylı, "Nişantaşı’nın en vasat kebapçısı Michelin tarafından tavsiye edilirken, İstanbul Kurtuluş Adana Ocakbaşı o listeye girmiyorsa, Türkiye’nin en iyi lahmacununu yapan Hacıbozanoğlu’nun adı anılmıyorsa, Günaydın’ın kebap lokantasından Michelin’in haberi bile yoksa, Türk pidesi Avrupa’da yayılırken, tek bir pideci bile tavsiye edemiyorsa, lastikteki patlak onarılmayacak kadar büyüktür." diyerek topa tuttu.

Od Urla, sadece geçmişindeki namına dayanarak Michelin ile ödüllendirilirken, Türkiye’nin tartışmasız en iyi ve yaratıcı “balıkçı meyhanesi” olan Urla’daki Yengeç Restoran’ın es geçilmiş olması sorunun Yengeç’te değil, Michelin’de olduğunu gösteriyor. Tabiri caizse, Michelin’ın lastiği bu yıl patladı!" ifadelerini kullandı.