Falyalı hastaneye getirildiğinde yaşamını yitirmiş! Saat 19.40’da 'Arrest' olarak giriş yaptı

Falyalı hastaneye getirildiğinde yaşamını yitirmiş! Saat 19.40’da 'Arrest' olarak giriş yaptı
halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz Faryalı'nın hastaneye getirildiğinde zaten hayatını kaybettiğini belgesi ile açıkladı.

9 Şubat'ta yaşanan olayda; Girne’de sahibi olduğu Les Ambassadeurs Hotel’den Çatalköy’e giden Halil Falyalı’nın aracı evinin yakınında 20 Temmuz Caddesi üzerinde çapraz ateşe tutuldu.

Otomatik silahlarla açılan ateşte, Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde hayatını kaybetti. Başından ve vücudundan çok sayıda kurşun yarası alan Falyalı'nın kaldırıldığı Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybettiği belirtilmişti.

3 araçlı konvoya pusu

Falyalı saldırıya uğradığı sırada 3 araçla, ailesiyle birlikte seyahat ediyordu. Eşi ve çocuklarının bulunduğu araç hedef alınmadı. Saldırganların yolun daraldığı bir noktada pusuya yattığı ve sadece Falyalı’nın aracına ateş açtığı belirtiliyor.

Şoför Murat Demirtaş saldırı anında hayatını kaybederken, kanlar içinde kalan Halil Falyalı ambulansla Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesi hastanesine götürüldü. Yolda duran kalbine sürekli masaj ve suni solunum yapıldığı belirtilen Falyalı'nın hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Müfit Yenen, başından ayağına varıncaya kadar çok sayıda kurşun yarası alan Falyalı’nın kurtarılamadığını ifade edilmişti.

Saldırıdan sonra Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Halil Faryalı'nın hastaneye getirildiğinde hayatta olmadığı ortaya çıktı. İsmail Saymaz hastane girişinde tutulan raporda Faryalı'nın zaten hastaneye getirilmeden önce hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını açıkladı. Saymaz'ın açıkladığı belgede '19.40 sıralarında hasta hastanemize 112 aracılığı ile arrest olarak getirildi' ifadesi yer alıyor. 'Arrest' kalp durması, dolaşım durması veya kalbin pompalama işlevinin durması veya bitmesi demektir.

2-001.jpg