Evden Çıkacaklar Dikkat! Meteorolojiden 13 Kente Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarı! İstanbul İçin Saat Verdi

Meteoroloji bugün için (11 Kasım Cumartesi) 13 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı verdi. Başta İstanbul olmak üzere Marmara ve Ege için kritik uyarı yapıldı. İstanbul'da ise yağmur trafiği kilitledi. Meteoroloji önümüzdeki 3 saate dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durum haritasını yayımladı. 13 kente turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi.

'Az tehlikeli' anlamına gelen sarı kodun verildiği iller şöyle: Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli.

'Tehlikeli' anlamına gelen turuncu kodlu uyarıda ise şu iller yer aldı: İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın

İSTANBUL'DA TRAFİK YÜZDE 80

Sabah saatlerinde rengi sarı olan İstanbul'a öğle saatlerinde turuncu kodlu uyarı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik haritasına göre ise trafik yoğunluğu yüzde 80'e ulaştı.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ÖNÜMÜZDEKİ 3 SAATE DİKKAT

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.

PAZAR SABAHINA DİKKAT

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen "Pazar sabah saatlerinde yağış devam edecek, öğle saatlerinde duracak. Ama Pazartesi günü tekrar bir yağış geliyor" dedi.

AFAD'DAN SMS'Lİ UYARI

AFAD, sağanak yağış, ani su baskınlarına karşı telefonlara kısa mesaj gönderdi.

afad.jpeg

"HAVA PATLAMASI"

Hava Forum, X hesabından İstanbul'da denizde hava patlaması yaşandığını paylaştı: Bugün denizden adeta çıkarma yapan "downburst" yani aşağı yönlü hava patlaması böyle görüntülendi."

hava-forum.png

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Marmara'da rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar (12.11.2023) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın Cumartesi öğle saatlerden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

aa.jpg

İSTANBUL İÇİN SAAT VERİLDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.11.2023 Cumartesi günü öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ’da, akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

yagis.jpg

EGE'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir’in batı ilçeleri ile İzmir’in kuzeyinde, 11.11.2023 Cumartesi günü İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AKOM'DAN İSTANBUL İÇİN UYARI

AKOM tarafından sosyal medya hesabından, "11-12 Kasım Fırtına ve Yağış uyarısı" başlığıyla yapılan açıklama ise "İstanbul'da, lodos yönlü rüzgarın cumartesi öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı, akşam saatlerinden itibaren ise kısa süreli hamlelerle 'kuvvetli fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor. Beraberinde ise kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi' yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın, pazar günü sabah erken saatlerden sonra bölgemizi terk edeceği ön görülmektedir" denildi.

cd8c9fbf-2e81-4d9e-a01a-6e9ff356dc59.jpg

11-kasim.png

evden-cikacaklar-dikkat-meteoroloji-den-siddetli-yagis-ve-sel-uyarisi-1631566777.webp

Etiketler :