Esnaf tepki gösterdi: AK Parti'li biri gelip de sormadı 'Ne yapıyorsunuz' diye?

Esnaf tepki gösterdi: AK Parti'li biri gelip de sormadı 'Ne yapıyorsunuz' diye?
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Karamürsel ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Bir esnaf, “Burada AK Parti'li biri gelip de sormadı, acaba ne yapıyorsunuz, ama cezaya gelince ‘hop’ diye kapının önüne damlıyorlar” tepkisini gösterdi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Karamürsel ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi.

Bir lokantacı kadın pandemi döneminde çalışmamalarına karşın kirayı “tıkır tıkır” ödediklerini söyleyerek; “Vergilere şeylere gelince hepsi üst üste. Kendisi biliyor hata yaptığını da çıkmış geçen hafta milletten helallik istiyor. Niye sen helallik istiyorsun, demek ki bir hata yaptığını anladı. Millet bana helal edecek mi? Sen şimdi mi gelip helallik istiyorsun” diye konuştu.

 “Burada AK Parti’li biri gelip de sormadı, acaba ne yapıyorsunuz, ama cezaya gelince hop diye kapının önüne damlıyorlar” diyen kadın, bir selam bile vermediklerini vurguladı.

Bilgisayar ürünleri satan esnaf ise NACE kodu olmadığı için yardım alamadığını dile getirdi. Bir bakkal da “Esnaf diye bir şey kalmadı, ne esnafı” diye pandemi döneminde yaşananların anlattı.

Karamürsel Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Çiçekfidan, Türkiye’de özelleştirme nedeniyle bütün para getiren kurumların elden çıkarıldığını ve devlet bütçesinin esnafın vergilerine kaldığını belirterek, hükümeti gelir getirici olmayan yatırımlar yapmakla eleştirdi.

Başka bir bakkal da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helallik istemesine “Neye dayanarak beden helallik istiyorsun ki, ne yaptın bana?” diye sordu.

 

Etiketler :