Erzurum Valisi'nden Abdülhamid'in tahta çıkış günü için övgü: 'Ulu Hakan' olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır

Erzurum Valisi'nden Abdülhamid'in tahta çıkış günü için övgü: 'Ulu Hakan' olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 148. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi, Sultan Abdülhamid’in "Ulu Hakan" olarak tarihe geçtiğini ve Osmanlı tarihinde ilk defa meclis açıp anayasa ilan eden padişah olduğunu belirtti.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 148. yıl dönümü nedeniyle dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi, mesajında Sultan Abdülhamid Han’ın Osmanlı Devleti’nin en buhranlı dönemlerinde ülkenin başına geçtiğini belirtti.

TARİHE DAMGA VURAN HÜKÜMDAR

Vali Çiftçi, Sultan Abdülhamid Han’ın 31 Ağustos 1876’da Osmanlı İmparatorluğu’nun başına geçtiğini ve iradesi, kararlılığı, dehası ve ileri görüşlülüğü ile milletin rehberi olduğunu vurguladı.

Çiftçi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sultan Abdülhamid Han, 33 yıllık hükümdarlığı süresince Osmanlı coğrafyasına cami, mektep, medrese, hastane, çeşme ve köprü gibi pek çok eser kazandırdı. Ayrıca, Hicaz Demiryolu'nun inşasını başlatarak, Osmanlı Devleti’nin kalkınması için büyük adımlar attı."

GÜÇLÜ DİPLOMASİ VE DİRAYETLİ YÖNETİM

Sultan Abdülhamid Han'ın, Osmanlı Devleti’ni güçlü bir diplomasi ile yönettiğini belirten Vali Çiftçi, onun cesareti ve bağımsız kararlarıyla devleti dirayetle ayakta tuttuğunu ifade etti.

Çiftçi, "Sultan Abdülhamid Han, Düyûn-ı Umûmiye idaresini kurarak devletin borç yükünü hafifletmiş, eğitim ve imar seferberlikleriyle Osmanlı’yı ileriye taşımıştır. O, 'Ulu Hakan' olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır," dedi.

ANAYASA VE MECLİSİN KURUCUSU

Vali Çiftçi, Sultan Abdülhamid Han’ın Osmanlı tarihinde ilk defa meclis açan ve ilk defa anayasa ilan eden padişah olduğunu da hatırlatarak, "Bu vesileyle Sultan II. Abdülhamid Han'ı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum," sözleriyle mesajını tamamladı.

Kaynak:ANKA

Etiketler :