Erdoğan’ın Atadığı Kayyum Yandaş Turkuvaz’ı İhya Etti

Erdoğan’ın Atadığı Kayyum Yandaş Turkuvaz’ı İhya Etti
İktidara yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Grup, kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı kitap ihaleleriyle ihya oldu. Grup belediyeden 2 yılda toplam 4 ihale aldı. Bu ihalelerin belediyeye yaklaşık maliyeti ise dudak uçuklatan türden. Tam: 10 milyon 724 bin TL.

2019 Yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’ni Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Bedia Özgökçe Ertan kazandı. Ancak Ertan hakkında soruşturma başlatıldı ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne Mehmet Emin Bilmez kayyum olarak atandı. Kayyum Bilmez’de, 11 Mayıs 2022’de görevinden alındı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili görevine Ozan Balcı getirildi. Balcı, geldikten sonra yapılan ihaleler tartışma konusu olurken, Sabah, Atv, Ahaber’in de içinde bulunduğu Turkuvaz Medya belediyeden aldığı ihalelerle ihya olduğu ortaya çıktı.

İKİNCİ KAYYUM YANDAŞA ‘TALİH KUŞU OLDU’

Kayyumun yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi 24 Ekim 2022 tarihinde ana okul öğrencileri için kitap alım ihalesi düzenledi. Bu ihale yandaş Turkuvaz Grubu’na verildi. Bu ihaleden Turkuvaz medya toplamda 7 milyon 874 bin TL para kazandı. Kayyum döneminde iki sene üst üste belediyeden dört ayrı ihale alan Turkuvaz Grubu’nun belediyeye yaklaşık maliyeti ise dudak uçuklatan türden. Tam: 10 milyon 724 bin TL.

Turkuvaz Grup bünyesinde Sabah, Takvim, Fotomaç, Yeniasır gazetelerinin yanı sıra ATV, A Haber, Minika Çocuk gibi TV kanalları yer alıyor. Bu grubun elindeki yayınlar iktidarın propaganda aracı olarak kullanılırken, kamu ihalelerinde adı en çok geçen sermaye grubu olma özelliği taşıyor. İstanbul Havalimanı’nın işletmesinin yüzde 40’ı Kalyon İnşaat’a ait. Taksim yayalaştırma projesi, Başakşehir Stadı, Kuzey Marmara Otoyolu, KKTC Su Hattı projesi yine Kalyon İnşaat’ın aldığı büyük ölçekli kamu ihalelerinden bazıları.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :