Erdoğan’dan Baykal Sürprizi

Erdoğan’dan Baykal Sürprizi
Erdoğan, "parlamento çalışmaları" nedeniyle Deniz Baykal'ı davet etti.CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Çankaya’daki Dışişleri Konutu olarak bilinen Erdoğan’ın...

Erdoğan, "parlamento çalışmaları" nedeniyle Deniz Baykal'ı davet etti.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Çankaya’daki Dışişleri Konutu olarak bilinen Erdoğan’ın konutuna geldi. Baykal’ı kapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel Kalem Müdürü Hasan Doğan karşıladı.

Görüşme talebinin “parlamento çalışmaları” hakkında konuşmak isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldiğini söyledi. Baykal’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştükten sonra bu davete olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

Görüşme, Erdoğan’ın konut olarak kullandığı Çankaya’daki Dışişleri Bakanlığı konutunda saat 12:30′da planlandı. Baykal, “en yaşlı TBMM üyesi” sıfatıyla, TBMM’nin açılışını da yapacak.

CNN Türk canlı yayınında konuşan Murat Yetkin görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

Bu görüşmede tabi meclisin açılışına dair konular değil, onun daha ötesine geçmesi de beklenebilir. Bu talebin dün Davutoğlu’nun istifasını verdiği AKP’nin meclis çoğunluğunu kaybetmesi doğrultusunda, sonraki saatlerde yapılmış olması da önemli. ani siyaset ayrı mecralarda ısınmaya başlıyor. ayın Davutoğlu, henüz hükümeti kurma görüşmelerine başlamış değil. Kendi önceliğinin dışardan destekli azınlık hükümeti olduğu biliniyor. Bu desteği kimin vereceği belli değil.

İkinci tercih tabi koalisyon görüşmeleri olabilir. Bir başka parti ile koalisyon olabilir. Burada AKP Genel Merkezi’ndeki ağırlıktaki havanın MHP ile koalisyona girmek olduğu anlaşılıyor.