Erdoğan'a yakın isim Davutoğlu'na mı transfer oldu? Dikkat çeken Erbakan ziyareti

Erdoğan'a yakın isim Davutoğlu'na mı transfer oldu? Dikkat çeken Erbakan ziyareti
Parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu, AKP İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci ve eski il yöneticisi Cihan Öztunç'la birlikte Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kuracağı iddiaları, siyasetin kulislerini hareketlendirdi. Hakkındaki iddialarla ilgili suskunluğunu koruyan Davutoğlu, merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret etti.

YANINDA YER ALAN 2 İSİM DİKKAT ÇEKTİ

Ziyaret esnasında Davutoğlu'nun yanında yer alan iki isim dikkat çekti. Bunlardan biri AK Parti İstanbul eski İl Başkanı Selim Temurci, diğeri ise ve eski il yöneticisi Cihan Öztunç...

40 İLDE ÖRGÜTLENDİ İDDİASI

Yeni parti kurmak için 40 ilde örgütlendiği iddia edilen Ahmet Davutoğlu'nun; AK Parti'ye rakip olmak istediği kulislerde konuşulanlar arasında.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM YAPTI

Ziyaret sonrasında sosyal medya hesabından paylaşım yapan Davutoğlu "En zor zamanlarda hakikati savunmaktan çekinmeyen, siyasetimizde özgün bir çığır açan, nezaketi ve sabrı ile en karşıt görüşlere bile hoşgörü gösteren muhterem Başbakanımız, merhum Necmettin Erbakan Hocamızı rahmet ve özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun." mesajını yazdı.

ERDOĞAN ELİNİ DAHİ SIKMAMIŞTI

2018 yılında Temurci’nin istifası AKP örgütlerinde deprem etkisi yaratmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temurci’ye mesafeli olduğu 2017’deki İstanbul gezisinde kendisini karşılayan Temurci’nin elini dahi sıkmadığı AKP kulislerinde konuşulmuş daha sonra o anların görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP İstanbul İl yönetimini ziyareti sırasında elini sıkmadığı İl Başkanı Selim Temurci, daha önce istifa etmiş ancak “Şu an zamanı değil” denilerek geri çevrilmişti.

Bu arada, Rize’nin Çayeli İlçesi’nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında AKP’li Selim Temurci’nin kardeşi Ömer Temurci’nin de aralarında bulunduğu 7 işadamı gözaltına alınmıştı. Ömer Temurci, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Etiketler :