Erdoğan, Meclisin 100. yıl özel oturumuna katılmayacak

Erdoğan, Meclisin 100. yıl özel oturumuna katılmayacak
Meclis Başkanı Şentop, Erdoğan'ın 23 Nisan'da TBMM'nin 100. yıl özel oturumuna katılmayacağını açıkladı. Şentop oturumun az katılımlı yapılması için diğer siyasi parti liderlerine de gelmemeleri çağrısında bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 23 Nisan'da TBMM'de düzenlenecek özel oturuma katılmayacak.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Erdoğan'ın TBMM'nin 100. yılının kutlanacağı 23 Nisan özel oturumuna katılmayacağını belirtti.

Kutlama resepsiyonunun Eylül ayına ötelendiğini anımsatan Şentop, salgın nedeniyle katılımın az olması için siyasi parti genel başkanlarına da oturuma gelmemeleri çağrısında bulundu.

“Parlamentodaki törene siyasi partilerimizin genel başkanları da katılmazsa iyi olur” diyen Şentop şunları söyledi:

“Zor bir dönemden geçtik, Allah'a çok şükür milletvekillerimiz arasında hiç Covid-19 vakasına rastlanmadı. 23 Nisan özel oturumunu da az katılımla yaparsak riski genişletmemiş oluruz. O nedenle siyasi parti genel başkanlarımız gelmezse, milletvekillerimizin katılımı da düşük kalır. Eğer gelirlerse ister istemez yükseliyor. Amacımız milletvekillerimizi korumak ama bir diğer açıdan da topluma vereceğimiz görüntü önemli. Bunu başaracağız...”

Etiketler :