"Erdoğan karar verdi, Fahrettin Koca gidici"

"Erdoğan karar verdi, Fahrettin Koca gidici"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa edeceği iddiaları sık sık gündeme geliyor. İddialara göre Koca, talepleri "İşin sağlık yönü önemli ama siyasi yönü de gözden çıkarılamaz" gerekçesiyle geri çevrildiği için bu durumdan rahatsız olmaya başladı.

İskenderpaşa cemaatine yakınlığıyla bilinen Koca’nın, Sağlık Bakanlığı içerisinde örgütlenen farklı cemaatlerin mensubu olan bürokratlarında aralarındaki çekişmeden kaynaklı olarak da istifa etmeyi düşündüğü iddia edildi.

Odatv'den Hürrem Elmasçı, "Fahrettin Koca gidici" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Elmasçı yazısında, Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu taleplerin karşılanmaması ve "İşin sağlık yönü önemli ama siyasi yönü de gözden çıkarılamaz" gerekçesiyle geri çevrilmesi sebebiyle rahatsız olduğuna değindi.  

Elmasçı'nın yazısından öne çıkanlar şu şekilde:

Geçen sene bu aralar tanıdık; “pandemi” belası patladı; pek bir sevildi ilk zamanlar lakin. Babacan tavrı, samimi halleri filan. Çok sürmedi. Fahrettin Koca Beyin de şu ara canı burnunda yani, bırakıp gitmek istiyor o derece.

Bakan Fahrettin Koca, Nakşibendi İskenderpaşa Cemaati’nden. Biliyorsunuz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beyi ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aile hekimi olarak tanıdık. E, tabi “Medipol Üniversitesi ve Hastanesi” kurucusu oldu. Gel zaman git zaman... Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptıkları iyi hizmetlerden dolayı Fahrettin Beyi Sağlık Bakanı yaptı. Anlayacağınız, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesine Sağlık Bakanı olarak atandı. Tarih, 10 Temmuz 2018 idi…

Gün geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arası biraz limoni oldu. Sayın Erdoğan son yıllarda “tek adam” gibi çalışmaya alıştı ya da alıştırıldı diyeyim. “Kimseyi dinlediği yok” diyor Ankara siyasi çevreleri.  Ama bir değil iki değil; “ama siyaset” gerekçesi çok olmaya başlayınca Bakan Koca rahatsız olmaya başlıyor. Daha doğrusu şunu yazayım; gün geliyor sağlık alanında “davul benim omzumda, tokmak başkasında” ilişkisini götürmek istemiyor artık. 

Duyduğuma göre bir de Sağlık Bakanlığı’nı kuşatan Menzilci bürokratlardan bıkmış artık diyorlar. Neler yaşıyoruz: Ortada bir Nakşibendi tarikatı var. Yani çocuklar, duyduğuma göre artık Fahrettin Koca koltuğu bırakıp gitmek istiyor. Sayın Cumhurbaşkanı izin verecek mi? Evet, Erdoğan da gitmesinin doğru olacağına karar verdi. Bu arada, Bakan Fahrettin Koca Bey ile aynı sıkıntılı durumda olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da “istifası” kabul edilen ikinci bakan. Bakalım Ankara’da daha neler olacak, hangi bakanlar gidecek...