Erdoğan: Ben vatandaşlarıma terörist diyecek kadar enayi miyim?

Erdoğan: Ben vatandaşlarıma terörist diyecek kadar enayi miyim?
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Denizli mitingindeki "Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Denizli mitingindeki "Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer, nasılsınız, iyi misiniz? Koca yürekli Denizlililer, size terörist dediler, iyi misiniz? 18 milyon seçmene terörist diyen bir Cumhurbaşkanı" ifadelerine, "Ben vatandaşlarıma terörist diyecek kadar enayi miyim?" sözleriyle tepki gösterdi.

Siirt'te konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:

- Biz gücümüzü medyadan değil meydandan alıyoruz. Gücümüzü baronlardan elitlerden değil gece bize dua edenlerden alıyoruz. Biz sırtımızı YPG'ye PKK'ya dayayanlardan değil meydanları dolduran halkımızdan alıyoruz. Sizler bize sahip çıktığınız sürece çözüme kavuşturamayacağımız mesele yoktur.

- 31 Mart'ta Siirt'in Türkiye'nin 17 yılda elde ettiği başarılara destek vermesini istiyoruz. Sadece bu şehrin eniştesi milletvekili olarak değil hizmet mücadelemizden de bizi biliyorsunuz. Tam 40 yılı aşkın süredir sizlerin huzurundayız. Pek çok müdahale ve darbe girişimiyle karşılaştık.

15 Temmuz gibi doğrudan canımıza kastedilen günler yaşadık. Siirt'te okuduğumuz şiirden dolayı siyasi hayatımızın bitirilmek istendiği günler yaşadık. O şiiri bu meydanda okudum. (Tezahüratlar üzerine) Bir daha mı? Ama birileri rahatsız olabilir. Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker, bir şey bizi sindiremez. Kar, bora fırtına yüklense biz yine imanıyla övündüğümüz ecdadımızla zaferleri taçlandıran bir milletiz...

60 Saniyede Gün Özeti

Etiketler :