Erdoğan: 1886 Kurmay Subayın 1524'ü FETÖ'den İhraç Edildi

Erdoğan: 1886 Kurmay Subayın 1524'ü FETÖ'den İhraç Edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından 1886 kurmay subaydan 1524'ünün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubiyeti nedeniyle ihraç edildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurmay Subay Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan terör örgütü PKK/YPG'ye karşı Kuzey Irak'ta ciddi darbeler indiğini belirterek, "Suriye'de güvenlik kuşağının eksik halkalarını tamamlayacağız" dedi. Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi ile ilgili bir irade de göremediğini söyleyip, "Bölgemiz bir müddet daha savaşın yükünü çekecek" diye konuştu.

"KURMAY SUBAYLARIN YÜZDE 81'İ FETÖ'DEN İHRAÇ"

Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bilgiler de verdi. Erdoğan, FETÖ'nün 40 yıldır gizlice bilgi sızdırdığı kurumlar tek tek arındırıldığını anlatarak rehavete kapılmadan FETÖ'ye karşı mücadele edileceğini bildirdi. Erdoğan, konu ile ilgili şunları dile getirdi:

"Başta güvenlik birimlerimiz olmak üzere FETÖ'nün 40 yıldır gizlice sızdığı kurumlarımızı büyük ölçüde örgüt mensuplarından arındırdık. Burada bazı sayıları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakınız, 15 Temmuz'da Silahlı Kuvvetlerde görev yapan 32 bin 189 subayın 10 bin 468'i, yani yüzde 33'ü ordumuzdan atıldı. Kurmay subaylarda durum çok daha vahimdi. Çünkü örgütün 80'li yıllardan itibaren özellikle hedefe koyduğu ve zamanla çöreklendiği yerlerin en başında Harp Akademileri yani kurmaylık sistemi geliyordu. 1886 kurmay subayın 1524'ü yani yüzde 81'i FETÖ'den ihraç edildi.

"FETÖ'YE KARŞI MÜCADELEMİZİ TİTİZLİKLE SÜRDÜRECEĞİZ"

Gardımızı indirmeden, asla rehavete kapılmadan, örgütün tuzaklarına düşmeden inşallah FETÖ'ye karşı mücadelemizi titizlikle sürdüreceğiz. FETÖ'nün geçmişte istismar ettiği sahnelerin tekrar yaşanmaması için de azami hassasiyet gösteriyoruz. Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzu kimsenin vesayetçi heveslerine alet etmesine izin vermeyiz. Hukuk ve demokrasi içinde milletin değerlerine ve milli iradeye saygılı bir çizgide ülkemize ve milletimize hizmet etmek hepimizin şiarıdır. Türkiye'nin bahtının da yolunun da açık olduğunu görüyoruz. Yeter ki biz demokrasimizden ödün vermeyelim, milletin çizdiği rotadan sapmayalım, milletçe birlik ve beraberliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım. Gerisi sadece bir vakit ve imkan meselesidir."