Erdoğan: 15 Temmuz'a Tiyatro Diyenleri Affetmeyeceğiz

Erdoğan: 15 Temmuz'a Tiyatro Diyenleri Affetmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişinin sekizinci yıldönümünde, "Oyun diyenleri, tiyatro diyenler, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe gişiminin yıldönümü nedeniyle İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na çiçek bırakıp Kuran okudu.

Anıtta toplanan kalabalığı da konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuza 'oyun' ve 'tiyatro' diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceklerini söyledi. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Şehitlerimizin değerli yakınları, kahraman gazilerimiz, sizleri hürmetle selamlıyorum. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm İstanbul'a selamlarımı gönderiyorum. Hain darbe girişiminin 8. yılındayız. Milletin destan yazdığı bu tarihi günde yine tek yürek, tek bilek olarak bir aradayız. Rabbim o gece şehadet şerbeti içen tüm kardeşlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin. Aynı kutlu gaye uğrunda yaralanan gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

"MİLLETİMİZ ÇIPLAK ELLERİ İLE TANKLARA KARŞI DESTANSI MÜCADELE VERDİ"

Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bizim çağrımızı beklemeden hainlere direnmek üzere sokaklara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı, tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar sabaha kadar kan dökmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde 2'si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik. Darbecilerin vahşi yüzünü burada işledikleri cinayetlerde hep beraber gördük. Hafızamıza kazınan o sahnelerin hiçbirini unutmadık, unutmuyoruz. Milletimizin çıplak elleri ile tanklara karşı verdiği destansı mücadeleyi de büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür diyen, öleceksek ülkemiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan kahramanları her daim şükranla anacağız.

"UTANMADAN DANIŞIKLI DÖVÜŞ DİYENLERİ DE AFFETMEYECEĞİZ"

15 Temmuz'a oyun diyenleri, tiyatro diyenler, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. 15 Temmuz'a çirkin iftiraları atanlar, Türkiye üzerinde oynanmak istenen kanlı oyunun birer figüranlarıdır. Rabbim bir daha bizleri böyle menfur girişimlerle karşı karşıya bırakmasın diyorum. 15 Temmuz ruhunu ihya ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu akşam, o gece gazilikle müşerref olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde aziz milletimizle beraber olacağız. Biz 15 Temmuz'a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız. Tekrar her birinize şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizden Allah razı olsun diyorum. Kalın sağlıcakla."