Ehliyet Sınavı Bu Tarihten İtibaren Sil Baştan Değişiyor!

Ehliyet Sınavı Bu Tarihten İtibaren Sil Baştan Değişiyor!
Direksiyon sınavında adayların en çok ter döktüğü kısımların başında gelen parklarla ilgili kurallar esnetildi. Yeni düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih de belli oldu.

Ehliyet almak isteyenler için direksiyon sınavında bazı kurallar değişiyor. L park etme tarihe karışırken, paralel park etme kuralı ise gevşetilecek. Ayrıca, acemi sürücüler için iki farklı güzergah kuralı getirilecek. Bu değişikliklerin yürürlüğe gireceği tarih de açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, aldığı geri bildirimlerin ardından paralel park aşamasında esnetmeye gidiyor ve bazı kuralları değiştiriyor. Sürücü adayları, direksiyon sınavında en çok paralel park aşamasında zorlanıyor.

paralel-park.jpg

Paralel Park Esnetildi Yeni yönetmelik, sürücü adaylarına paralel parkı düzgün yapamamaları durumunda bir hak daha tanınmasını öngörüyor. Böylece adaylar, direksiyon sınavında paralel parkı yapamazlarsa bir kez daha deneyebilecekler.

L Park Tarih Oluyor Direksiyon sınavlarında adaylardan yapmaları beklenen bir diğer park çeşidi olan 'L park', aracın geri geri giderken 90 derecelik bir açıyla dar bir alana park etme işlemiydi. Yeni yönetmelikle birlikte bu kural değişiyor. Artık adaylar, aracı geri geri getirirken oval bir alanın ardından dar bir alana park edecekler. Ayrıca, bu park alanında da sürücülere iki hak tanınacak.

Sınav Süresi Uzadı Yeni yönetmeliğe göre sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkacak. Sınava giren aday sayısı ise 12'den 10'a düşürülecek. Bu durumda, komisyon bir gün içerisinde en fazla 10 sürücü adayını sınava tabi tutabilecek.

İki Farklı Güzergah Yeni yönetmelikte sınav güzergahlarında da değişiklik yapılacak. Sınavlar için iki farklı güzergah bulunacak ve adayların hangi güzergahta sınava gireceği, komisyon tarafından kura ile belirlenecek.

Yeni Düzenleme Ocak 2025'te Direksiyon sınavında önemli değişiklikler içeren yeni yönetmelik, Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.