İstanbul'un Göbeğinde Drift Attı, Hayatının Şokunu Yaşadı: Tam 2042'ye Kadar!

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri Başakşehir'de otomobiliyle drift yapan bir kişiyi gözaltına aldı. Şüphelinin yapılan sorgulamasında daha önceden alkollü yakalandığı için sürücü belgesinin mayıs 2042 yılına kadar iptal edildiği ortaya çıktı. Drift cezasıyla birlikte sürücünün ehliyet iptal cezası eylül 2042 yılına uzatıldı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sivil trafik ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülere yönelik yapılan çalışmalarda, 29.05.2024 tarihinde Bahçeşehir Şelale caddesi üzerinde drift yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren ve bu görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan araç sürücüsü T.B., gözaltına alındı.

56 BİN 492 TL PARA CEZASI KESİLDİ

Sürücü T.B'ye drift yapmak, ölçülere aykırı plaka takmak, geçici ehliyet iptali nedeniyle ehliyetsiz araç kullanmaktan, abart egzozdan, film cam ve araçlardan birşey atmak olmak üzere toplam 56 bin 492 TL trafik cezası kesildi.

SÜRÜCÜ BELGESİ EYLÜL 2042'YE KADAR İPTAL EDİLDİ

Sürücü T.B'nin sürücü belgesinin sorgulamasında, geriye dönük son 5 yıl içerisinde 5 Adet Alkol- 2 Adet Alkolden işlem yapıldığı için 09.05.2042 yılına kadar geçici olarak iptal edildiği ortaya çıktı. Sürücüye son yaptığı drift cezası nedeniyle sürücü belgesi 4 ay iptal edilince, T.B'nin ehliyeti geçici olarak 09 Eylül 2042 yılına kadar iptal edildi. Öte yandan otomobili de 2 ay trafikten men edildi.

Sürücü T.B hakkında, 'Karayollarında Ulaşım Araçlarını Kişilerin Hayat, Sağlık, ve Mal Varlığı Açısından Tehlikeli Olabilecek Şekilde Sevk ve İdare Eden Kişi 3 Aydan 2 yıla Kadar Hapis Cezasıyla Cezalandırılır' iddiasıyla Bahçeşehir Polis Merkezi'nde işlem yapıldı.