Diyanet işleri Başkanı Erbaş: Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi

Diyanet işleri Başkanı Erbaş: Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV'de açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet TV'de yaptığı konuşmada, yaşanılan sıkıntılardan ibret alınıp ders çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, "Bunda da bir hikmet vardır. Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz. Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir. O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor. Kendimizi bir muhasebeye tabii tutmamız gerekiyor” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ramazan ayının ilk sahurunda Diyanet TV’de yayınlanan “Bereket Vakti” programının konuğu oldu. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ramazan ayının milletimiz, İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Bakara suresinde Allah’ın, “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Oruç, korunmamız için Cenab-ı Hakkın farz kıldığı bir ibadettir. Sahuru, iftarı, teravihiyle başlı başına çok önemli bir ibadettir” dedi.

Başkan Erbaş, Covid-19 salgınının sebep olduğu sıkıntılara işaret ederek, “Geriye doğru baktığımızda belki de hiçbir asırda, dünyanın hiçbir yerinde, neredeyse bütün İslam ülkelerinde camilerde cemaatle namazın kılınmadığı, cuma namazının, teravih namazının kılınmadığı başka bir Ramazan yaşamadı insanlık. Bu açıdan mahzunuz, üzgünüz ancak bizim inancımızda umutsuzluk yok. 'Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyiniz' ayet-i kerimesi her zaman bize cesaret veriyor, umut veriyor. Bizi diri tutuyor, canlı tutuyor” diye konuştu.

 

Etiketler :