Dışişleri'nden Ekvator'a Destek Açıklaması

Dışişleri'nden Ekvator'a Destek Açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ekvator'a destek açıklaması.Dışişleri Bakanlığı, Ekvator'da dün meydana gelen 7.8 şiddetinde depremle ilgili açıklama yaparak, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin her...

Dışişleri Bakanlığı'ndan Ekvator'a destek açıklaması.

Dışişleri Bakanlığı, Ekvator'da dün meydana gelen 7.8 şiddetinde depremle ilgili açıklama yaparak, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, can kayıpları dolayısıyla Ekvator Hükümeti ve halkına başsağlığı dileğinde bulunularak şöyle denildi:

"Ekvator'da dün (16 Nisan) meydana gelen 7.8 şiddetinde deprem felaketinde, ilk belirlemelere göre en az 233 kişinin hayatını kaybettiği ve 1000'e yakın kişinin yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Geçmişte benzer doğal felaketler ve acılar yaşamış bir ülke olarak, deprem nedeniyle yaşanan can kayıpları dolayısıyla dost Ekvator Hükümeti ve Halkına başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu felaketin acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemiz Ekvator'a her türlü desteği vermeye hazırdır."