Depremde cenazeler karıştı gerçek aylar sonra ortaya çıktı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 44 kişinin hayatını kaybettiği Saitbey sitesinin yıkılmasının ardından 11 yaşındaki Emir Batu Küçük’ün cansız bedeni 19 ay sonra bulundu. Cenazelerin karışması nedeniyle Küçük’ün ablasının ismiyle gömüldüğü, ablasının başka bir mezarlığa defnedildiği diğer kişinin ise kimsesizler mezarlığında olduğu açığa çıktı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan Saitbey Sitesi’nde 44 kişi hayatını kaybetmişti. Saitbey sitesinde annesi, babası ve 3 kardeşini kaybeden Emir Batu Küçük’ten 19 aydır haber alınamamıştı.

Emir Batu Küçük’ün teyzesi Derya Kısacık, 6 Temmuz günü, "Kız kardeşim, eşi ve çocukları enkazdan 6 gün çıkarıldı, defnettik. Ama 11 yaşındaki Emir Batu Küçük’ün canlı veya cansız bedenine ulaşamadık. Yetkililere sesleniyorum, Emir Batu Küçük bir an önce bulunsun ve yeri belli olsun" ifadelerini kullanmıştı.

deprem.jpg

Emir Batu Küçük’ün cansız bedeninin, ablası Sıdıka Sude Küçük olarak Kapıçam Mezarlığı’na defnedildiği,, Sıdıka Sude Küçük’ün cenazesinin de aynı binada bulunan Zeynep Demirtaş’ın cenazesiyle karışarak Demirtaş ailesinin köy mezarlığına, Zeynep Demirtaş’ın ise Kimsesizler Mezarlığı’na gömüldüğü açığa çıktı. Yaşanan karışıklığın ardından cenazeler aile yakınlarına verildi ve defin işlemleri gerçekleştirildi.

Kaynak:ANKA Haber Ajansı

Etiketler :