Deprem şiddetli salladı: Okullar tahliye edildi

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da şiddetli hissedildi. Yurttaşları paniğe sürükleyen deprem nedeniyle bazı ilçelerde okullar tahliye edildi.

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında saat 14.55 sularında şiddetli bir deprem meydana geldi.

AFAD yerin 6.71 km derinliğinde olan depremin büyüklüğünü 5.0 olarak açıkladı. Birçok ilde yurttaşları paniğe sürükleyen deprem İstanbul'da da hissedildi.

Deprem nedeniyle İstanbul'un bazı ilçelerinde okullar tahliye edildi.

DEPREM ÖĞRENCİLERİ PANİĞE SÜRÜKLEDİ

Tekirdağ'ın Marmaraereliği ilçesi açıklarında meydana gelen depreme İstanbul'daki öğrenciler okulda yakalandı.

Şiddetli sarsıntının ardından öğrenciler dikkatli bir şekilde okul bahçelerine çıkarıldı.

istanbul-istanbulda-depremin-ardindan-943798-280335.jpg

OKULLAR TAHLİYE EDİLDİ

Silivri, Avcılar, Gaziosmanpaşa ve Kartal'da öğretmenlerinin gözetiminde tahliye edilen öğrencileri veliler telaşlı gözlerle okul kapısında bekledi.

yeni-proje-2.jpg

MARMARA'DA 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD, Tekirdağ Marmaraereğlisi açıklarında deprem meydana geldiğini açıkladı.

Büyüklüğü 5.0 olarak açıklanan depremin ardından İstanbul Valiliği 17 kişinin yaralandığını duyururken, Prof. Dr. Naci Görür kritik bir açıklama yaptı.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada İstanbul'daki deprem riski seviyesinin yüksek olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

  • "Marmara’da 4,0 (veya 5 ,0) deprem oldu. Arkdaşlar, bu fay aktif ve KAF’ın kuzey kolu. Her an büyük bir deprem olabilir. 14 milyon senedir oluyor, daha da olacak. Beklenen Marmara depremi açısından diyorsanız maalesef olacak. Er veya gec hazır olun ve İstanbul’u deprem hazırlayın."

Kaynak:DHA