Murat Kurum Deprem İddiasıyla Aday Oldu, Bakanlığı Döneminde İBB’nin Arama Kurtarma Ekibine Kadro Vermedi

Murat Kurum Deprem İddiasıyla Aday Oldu, Bakanlığı Döneminde İBB’nin Arama Kurtarma Ekibine Kadro Vermedi
AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın döneminde İBB’nin, arama kurtarma ekibine kadro taleplerini onay vermedi. Toplamda arama-kurtarma ekibi için 2019-2024 arasında 3 bin 500 itfaiye kadro kullanımı talep eden İBB, 750 kişiyle sınırlı kaldı. Bakan onayı için gönderdiği çoğu yazısına cevap bile alamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKP Adayı Murat Kurum’un en büyük iddialarından biri beklenen İstanbul depremine önlem almak. Ancak Kurum, beş senelik Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın döneminde İBB’nin arama-kurtarma ekibinin kadro talebine cevap vermedi. 6 Şubat depremlerinde İBB’nin bin 500'ün üzerinde itfaiye eri, Hatay’da görev yaptı.

İBB'nin verilerine göre deprem öncesi hazırlık ve deprem sonrası arama kurtarma faaliyetleri için yetişmiş işgücü açısından en az 2 bin 500 itfaiye erine daha ihtiyaç duyuluyor.

İBB, 3 bin 500 kişiye kadro istedi ama 750 kişiye kadro verildi. 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023’te sürekli kadro kullanım talebini yenileyen İBB’nin talep yazılarının çoğu cevapsız kaldı.

KADRO İZNİ VERMEDİ

2019- 2024 yılları arasında İBB ve Bağlı kuruluşları olan İSKİ ve İETT için toplamda 8 bin 732 kadro kullanım talebi yapıldı. Ancak bugüne kadar toplamda bin 208 kişilik kadro kullanım izni çıktı.

İETT İKİ KERE GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİRDİ

İBB, Kurum’un bakanlığı döneminde ayrıca 15 de genel müdür, yönetim kurulu üyesi ya da özel kalem atama onay talebinde bulundu. Bu onay taleplerinin sadece 7'sine cevap alabilirken 8 yazı cevapsız kaldı. İETT'ye 3 kez Genel Müdür ataması için onay talep edilmesine rağmen ilk 2 Genel Müdür onayına hiç cevap bile verilmedi. Son genel müdür onayı yazısı da bakan değişimi sonrası Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandı.

Etiketler :