Davutoğlu'ndan 'darbe' açıklaması: Erdoğan neden 45 gündür Ankara dışında?

Davutoğlu'ndan 'darbe' açıklaması: Erdoğan neden 45 gündür Ankara dışında?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeniden alevlenen 'darbe' tartışmalarına dahil oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da 'darbe' tartışmalarına katıldı. Davutoğlu, Erdoğan'ın 45 gündür başkent Ankara'ya uğramadığına dikkat çekerek "Madem darbe tehdidi var, Erdoğan 45 gündür neden Ankara dışında" ifadelerini kullandı.

"Otoriter politikalarını meşrulaştırmaya çalışıyorlar"

İktidarın darbe tartışmalarını başlatarak coronavirüs ile mücadele edilen dönemde otoriter politikalarını meşrulaştırmaya çalıştığını vurgulayan Davutoğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili de konuştu.

Davutoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de seçim dışında bir iktidar değişikliğini aklının ucundan geçirenler demokrasinin düşmanı olduğunu ilan etmiş olur. Türkiye’de seçim dışında iktidar değişimini talep edenlerin sonu hep hüsranla bitmiştir. Çok geriye gitmeye gerek yok: İstanbul seçimlerine yapılan hukuksuz müdahalenin sonunda seçim dışında bir şekilde kazanmaya çalışanların nasıl kaybettiklerini, milletin nasıl tavır gösterdiği hatırlarımızdadır.

"Demokrasi iki tehdidin baskısı altında"

Davutoğlu, demokrasinin darbeci zihniyet ve bu tehditleri gündemde tutarak otoriterliği meşrulaştıranların baskısı altında olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

Bugün dolaylı ya da doğrudan darbe iması yapanlar, bu tehdidi sürekli gündemde tutarak otoriter politikalarını meşrulaştırmaya çalışanlar ateşle oynamaktadır. AK Parti ve Sayın Erdoğan, son dönemde bu tür gündem değiştirici söylemleri istismar ederek otoriter eğilimlerini meşrulaştırmaya çalışıyor. Ülkemizi bir trol ülkesine, iktidarı bir propaganda şirketine çeviren bu durum trajikomik manzaralarının oluşmasına yol açıyor

"Darbe tehdidi varsa Erdoğan neden 45 gündür Ankara dışında?"

Darbe tehdidi olduğu söylemlerine karşın Erdoğan'ın 45 gündür başkente uğramadığına değinen Davutoğlu şöyle devam etti:

Türkiye bir darbe tehlikesi karşısında ise, bu darbeler iktidarın Twitter kampanyaları ve çocuksu sosyal medya mesajları ile sanal âlemde değil, ülkenin başkenti Ankara’da meselelere eğilerek engellenebilir. Korona virüsü gerekçesi ile de olsa sayın cumhurbaşkanının 45 gündür ülkenin başkentinden uzak olması doğru değildir. Türkiye hala darbelerin yapılacağı bir ülke ise, bu darbeler tweet atarak değil, 45 gündür gitmediği ülkenin başkentine ivedi olarak dönmesi ile engellenebilir. Bu ülke sosyal medya kampanyalarıyla değil, devlet ciddiyetiyle yönetilmelidir. Bu ülke reklam ajansı filmleriyle değil, insanımızın ve ülkemizin gerçek gündemiyle dertlenilerek yönetilebilir.

Etiketler :