Davutoğlu: Bana Yapılan Darbe Kumpası, Avrupa'ya Vize Muafiyetinin Önünü Kesti

Davutoğlu: Bana Yapılan Darbe Kumpası, Avrupa'ya Vize Muafiyetinin Önünü Kesti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Şam'da Cuma namazı kılacağım" ifadesinin kendisine ait olmadığını vurgularken ayrıca, kendisine yönelik darbe girişiminde bulunulduğunu da iddia etti

Suriye politikası nedeniyle sık sık eleştirilerin hedefi olan dönemin başbakanı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, o döneme ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Ekol TV'de Armağan Çağlayan'ın sunduğu 'Sorgusuz Sualsiz' programına katılan Davutoğlu, "Eğer bana karşı darbe yapılmamış olsaydı, 30 Haziran'da Türk vatandaşları Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilecekti" şeklinde konuştu. Davutoğlu, darbe girişiminin vize muafiyeti planlarını nasıl engellediğini de vurguladı.

Suriye krizi sırasında sıkça gündeme gelen "Cuma namazını Şam'da kılacağım" ifadesinin kime ait olduğu sorusu yeniden gündemde. Gelecek Partisi Genel Başkanı ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu sözün kendisine atfedilmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Milyon kez söyledim. Bu cümle bana ait değil, Erdoğan'a ait. Bana saldırmak kolay; 8 yıldır görevde değilim ben" dedi.

'TÜRK VATANDAŞLARI VİZESİZ SEYAHAT EDEBİLECEKTİ'

Vize sorunu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, sorunun kökenini 12 Eylül darbesine bağladı. Davutoğlu, "Türkiye'deki vize sorunlarının başlangıç noktası 12 Eylül darbesidir. 12 Eylül darbesine kadar Avrupa'ya vize uygulaması yoktu. Bu rejim, Türkiye'den kaçışları engellemek amacıyla Avrupa ülkelerinden Türklere vize uygulanmasını istemişti. Eğer bana karşı darbe yapılmamış olsaydı, 30 Haziran 2016'da Türk vatandaşları Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilecekti" ifadelerini kullandı.