Cumhur İttifakı istifa getirdi

Cumhur İttifakı istifa getirdi
Elazığ'da Cumhur İttifakı'nı hedef alan söylemleri nedeniyle disipline sevk edilen MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karaçimşit ve Palu Belediyesi'nin 4 MHP'li meclis üyesi istifa etti.

Elazığ'da İl Genel Meclisi toplantısında Sosyal Yardımlaşma Vakfı Fonu üyeliği için yapılan seçimlerde, vakıf üyeliğine iki AKP’li ismin seçilmesine tepki göstererek Saray İttifakı'nı hedef alan söylemlerde bulunan MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, partisi tarafından sevk edildiği disiplin sürecinin tamamlanmasını beklemeden istifa etti.

İl Genel Meclisi Üyesi Karamçimşit ile birlikte Palu Belediyesi'nin 4 MHP'li üyesi de istifasını verdi.

"Kendi meclis üyelerini ihraç etmek isteyen bir partide..."

Elazığ Günışığı gazetesinde yer alan habere göre Karaçimşit yaptığı açıklamada şunları söyledi; 

"31 Mart Yerel seçimlerinde MHP'nin kazandığı bir seçimde pozisyon alamadığımız için Palu Belediyesini de AKP'ye kaptırmıştık. O gün teşkilat olarak seçim sonuçlarını hakkıyla takip edip üzerinde durmuş olsaydık bugün Palu Belediyesi siyaseten bizim olacaktı. Dolayısıyla sıkıntıları haklı olarak meclis kürsüsünden dile getirdiğimiz için medyada kesin ihraç talebiyle disipline verildiğimiz haberini aldık.

Böyle bir olayın olmadığını kendi partimin hakkını savunup Mütevelli heyetinde Milliyetçi Hareket Partilili birinin bulunmasını istemeyenlerden hesap sormak gerekirken kendi meclis üyelerini ihraç etmek isteyen bir partide disiplin kurulunun kararını beklemek her şeyden önce bize oy veren seçmenlere saygısızlık olduğu için Milliyetçi Hareket partisinden istifa ederek, İl Genel Meclisinde bağımsız üye olarak devam edeceğimi basınımız aracılığıyla kamuoyuna saygıyla arz ediyor, bugüne kadar bize verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı da değerli halkımıza şükranlarımı sunuyorum."

Etiketler :