Cumartesi Anneleri, Abdurrahim Demir'in akıbetini sordu

Cumartesi Anneleri, Abdurrahim Demir'in akıbetini sordu
Cumartesi Anneleri 1012'nci haftasında, gözaltında kaybedilen Abdurrahim Demir’in akıbetini sormak için basın açıklaması düzenledi

İstanbul Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri, 1012’nci haftada Abdürrahim Demir’in kayboluşunu yeniden gündeme getirdi.

Cumartesi Anneleri, 17 Ağustos 1995 tarihinde Adana'ya giderken Mardin Kızıltepe Şavalet Karakolu'nda gözaltına alınan Abdürrahim Demir’in akıbetini sordu. Abdürrahim Demir’in bir daha kendisinden haber alınamadığına dikkat çekilen açıklamada, gözaltında kaybedilme olayının cezasızlıkla sonuçlandığı vurgulandı.

Açıklamada, “Siyasetinin yarattığı cezasızlık sonucu, gözaltında kaybetme emrini verenler, suçu icra edenler ve suça göz yuman yetkililer yargılanmadı; aksine korundular. Kayıpların akıbetlerini açığa çıkaracak ve fail ve sorumluları cezalandıracak adli süreçler işletilmedi. Devletin inkar stratejisine karşı, 1012 haftadır gözaltında kaybedilen sevdiklerimizle ilgili gerçekleri anlatıyoruz,” denildi.

gvlmkepwsaakofm-1200x802.jpg

AİLESİNİN EMNİYET'E BAŞVURULARI SONUÇSUZ KALDI

Abdürrahim Demir’in 17 Ağustos 1995 tarihinde Mardin Ömerli’den evlilik niyetiyle yola çıktığı ve Şavalet Karakolu'nda gözaltına alındığı belirtildi. Tanıkların, Abdürrahim Demir’in Şavalet Jandarma Karakolu'na götürüldüğünü bildirdiği ifade edilirken, karakola başvuran anne Kesriye Demir’e “Biz böyle birini almadık” cevabı verildiği, Emniyet’e başvuran ailenin ise “Abdürrahim Fransa’ya garson olarak gitti” şeklinde yanıltıldığı kaydedildi.

whatsapp-image-2024-06-22-at-12.webp

'29 YILDIR SÜREN CEZASIZLIĞA SON VERİN'

Yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığı, Abdürrahim Demir’in akıbetinin öğrenilemediği ve bu süreçte anne Kesriye Demir’in ve ağabeyi Mehmet Demir’in vefat ettiği ifade edildi. Açıklamada, “Abdülrahim Demir dosyasında 29 yıldır süren cezasızlığa son verin ve etkin bir soruşturma başlatın” çağrısında bulunuldu.

Cumartesi Anneleri, adalet arayışlarının devam edeceğini ve gözaltında kaybedilen sevdiklerinin akıbetini öğrenene kadar mücadeleye devam edeceklerini duyurdu

Kaynak:halktv.com.tr