CHP'li Tekin'den O İddia Hakkında Açıklama

CHP'li Tekin'den O İddia Hakkında Açıklama
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, o iddia hakkında konuştu.CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun araştırılması talimatı verdiği, bir CHP’li milletvekili tarafından “Atatürk...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, o iddia hakkında konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun araştırılması talimatı verdiği, bir CHP’li milletvekili tarafından “Atatürk resmi indirildi” iddiasıyla ilgili, genel sekreterliği döneminde adı geçen isimlerle görüştüğünü, bu olayın doğru olmadığı yönünde beyanda bulunduklarını ifade etti.

Tekin, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün biri cumhuriyet biri CHP olmak üzere “iki eser bırakıyorum” dediğini anımsatarak, “CHP’nin yöneticisinden, milletvekiline, herhangi bir üyesinin dahi böyle bir davranış içinde olmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Hiçbir CHP’li buna tahammül edemez” diye konuştu.

Söz konusu iddianın, ortalama 45 gün önce bir televizyon kanalındaki tartışmada ortaya atıldığını belirten Tekin, şöyle devam etti:

“Ben de o dönemde partinin Genel Sekreteri olarak, bu haberi duyar duymaz ismi geçen her iki arkadaşımızı; Sayın Aylin Nazlıaka ve Zeynep Altıok’u o akşam aradım. Bir televizyon programında böyle bir olay olduğunu söyledim, her iki arkadaşımız da bunun doğru olmadığını söyledi. Beyan esastır, bu arkadaşlarımızın beyanı da bu doğrultudadır. Şimdi Sayın Genel Başkanımız bir araştırma komisyonu oluşturmuş. Bu araştırmanın sonuncunu bekleyeceğiz ama ben beyanı esas kabul ederek her iki arkadaşımın da beyanlarının doğru olduğunu kabul etmek istiyorum.”