CHP'li Özgür Özel'den TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki

CHP'li Özgür Özel'den TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki göstererek, "Bir Anayasanın, bir Anayasacı tarafından ve bir Meclis Başkanı tarafından nasıl ayaklar altına alındığını Şentop’dan sonraki Anayasa tarihi hocaları Şentop’a anlatırken söyleyecekler. Anayasa tarihçiliğinde Mustafa Şentop bir marka değil, ama artık o kitabın içerisinde bir sayfadır. O kitaplar kara bir sayfa olarak Mustafa Şentop’u yazacaklar"dedi. 

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

"Anayasayı ayaklar altına almış bir anayasa tarihi hocası. Anayasa tarihi Profesörü. Bir Anayasanın, bir Anayasacı tarafından ve bir Meclis Başkanı tarafından nasıl ayaklar altına alındığını Şentop’dan sonraki  Anayasa tarihi hocaları Şentop’a anlatırken söyleyecekler. Anayasa tarihçiliğinde Mustafa Şentop bir marka değil, ama artık o kitabın içerisinde bir sayfadır. O kitaplar kara bir sayfa olarak Mustafa Şentop’u yazacaklar. İşte o Şentop."

"Ya hadi sözünü tutmaya meziyetin yok, Anayasanın arkasında durmaya meziyetin yok, iç tüzüğü uygulamaya meziyetin yok. Ya dün bir nazar boncuğu taktık onu da taşımaya meziyeti yokmuş adamın. Dedim ki dünya kadar eleştirimiz var ama bir nazar boncuğu olsun doğru bir işe kalkışmış destekliyoruz.Nedir? Yassıada  idamlarını ortadan kaldıracak bir yasal düzenleme. Doğrudur. Hatta dedim ; demişsiniz ki bütün partilerle görüşeceğiz, görüşün bizim acımızdan elbette öncelikle Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ı anarız. Ama bütün siyasi idamlar sağdan olsun, soldan olsun kaldırılmalı. Ama tek Yassıada’yı getirsen ona da evet deriz dedik.  Ama bu partilerin her birinin mağduriyeti var. Her bir partinin geçmişindeki mücadele arkadaşlarından idam edilmişler var. AKP dersen 12 Eylül ürünüdür. 12 Eylül öncesi filmlerde her türlü adamlar var. AKP’li yok. Neden yok? Çünkü AKP 12 Eylül ürünü bir partidir. Bakarsan Hababam sınıfında AKP’li gördünüz mu? Her türden adam var AKP’li yoktur. Hadi diyelim senden sahipleniyorsun hepimizin rahatsız olduğu idamlar var hepsini bir kaldıralım dedik. Tek getirirsen Yassıada’ya devret dedik. Bir nazar boncuğu olsun dedim bir yönüyle de Mustafa Şentop’a katılıyoruz dedim. O nazar boncuğunu 24 saat taşıyamadı." 

Etiketler :